Naar de inhoud springen

Over de stichting

Hallo! Wij zijn Sanne & Anne. We zijn allebei jong én we hebben type 1 diabetes. Een flinke uitdaging, want als je jong bent heb je wel belangrijkere zaken aan je hoofd dan koolhydraten tellen, je vingers kapot prikken en jezelf uit vervelende hypo’s eten. Dat snappen wij als geen ander! Daarom hebben wij, als dagelijks bestuur van Stichting ééndiabetes, een doel: alle jongvolwassenen met type 1 diabetes motiveren tot een zo positief en zelfstandig mogelijk leven!

Wat we precies doen

Met onze website en stichting willen we jongvolwassenen (18 tot 35 jaar) graag op weg helpen in de diabeteswereld. In het ziekenhuis word je behandeld door een internist en diabetesverpleegkundige, maar met die driemaandelijkse tien minuutjes ben je er nog lang niet! Diabetes heb je immers 24/7, en buiten de vier muren van het ziekenhuis om is er nog zoveel te leren en ontdekken. En daar willen wij bij helpen!

Dat doen we door het delen van oprechte ervaringsverhalen en eerlijke informatie, online via onze website en social media maar ook offline door middel van presentaties of workshops in ziekenhuizen. Als onafhankelijke partij willen we initiatieven samenbrengen door nauw samen te werken met bijvoorbeeld farmaceuten, artsen, diabetesverpleegkundigen en onze doelgroep. Bovendien hebben we een groep enthousiaste vrijwilligers die een steentje bijdragen door hun ervaringen te delen. We richten ons niet op problemen, maar op oplossingen en mogelijkheden.

Kernwoorden die voor ons centraal staan zijn: oprecht, eerlijk en vernieuwend. We zijn geen doktoren, maar we weten wel ontzettend veel van het praktische gedeelte van leven met type 1 diabetes. Samen met al onze vrijwilligers hebben we een boel ervaringsdeskundigheid in huis. Stichting ééndiabetes is voor en door jongvolwassenen met type 1 diabetes. Stichting ééndiabetes is voor en door jou! Kijk ook eens naar ons introductiefilmpje!

Meehelpen?

Wij staan altijd open voor ideeën van anderen en werken graag samen met andere partijen, als je idee aansluit bij de missie en visie van onze stichting. Neem gerust contact op!