Naar de inhoud springen

Column Câthy – Beste vrienden

Mijn pomp en ik zijn beste vrienden. Sinds hij (ik heb blijkbaar een mannelijke versie) in mijn leven is, voel ik me stukken prettiger en is hij altijd dichtbij, letterlijk want hij zit het liefste in mijn bh.

Natuurlijk zoals in de meeste relaties hebben wij ook wel eens onenigheid. Meestal betreft het een infuus dat niet goed zit, maar soms zit hij me ook gewoon in de weg. Dat kan in bed zijn als ik mijn draai niet kan vinden en continu bovenop hem lig, maar ook op het strand als onze vriendschap ineens te zichtbaar word of in de sauna als ik hem nergens kwijt kan. Gelukkig sluit ik hem aan het einde van de dag wel altijd weer in mijn armen.

Sinds wij zo’n intensieve relatie hebben, hebben wij ook een gezamenlijke vijand: water. Persoonlijk ben ik dol op water maar mijn lieve pomp denkt hier anders over. Bij te veel nattigheid raakt hij compleet van de kaart, soms zelfs zo erg dat ik hem uren met rust moet laten. Zoals het beste vrienden betaamd, houd hier rekening mee. Dus op het moment van nattigheid of een kans daarop schiet ik nu ook in de stress; gaan wij daar last van krijgen samen en belangrijker hoe gaan we problemen voorkomen? Want ik kan wel doen alsof ik alleen rekening met mijn pomp houd, als hij er mee op houdt, heb ik zelf ook een probleem…

Inmiddels zijn we per ongeluk al wel eens samen in zee gedoken en ook al eens in het zwembad onder de douche gaan staan en dat hebben we allemaal overleefd. Het waren geen slimme keuzes, maar het had geen directe defecten tot gevolg. Gelukkig kunnen we tegen een stootje en is niet elke regenbui een enorm probleem. Maar toch is het wel zo dat bij elke sprong in het water die ik andere mensen zie maken, ook al is het op tv, ik toch denk; dat gaat niet! Pomp! Waar laat ik mijn pomp? Dan ben ik toch stiekem een beetje jaloers op die zorgeloze tochten en sprongen in het water. Maar goed, een beetje jaloezie hoort bij een gezonde relatie toch?