Naar de inhoud springen

Gastcolumn Loes – Een eigen zaak

Mijn naam is Loes Heijmans-Beek, 30 jaar, getrouwd met mijn jeugdliefde en sinds 10 jaar diabeet type 1. Sinds 5 jaar heb ik mijn eigen bedrijf als weddingplanner, genaamd Fabuloes Weddings. Ik ben van nature een twijfelaar, maar over de keuze of ik wel voor mezelf zou beginnen in combinatie met mijn diabetes heb ik nooit getwijfeld. Dit was al jaren mijn droom en het moest en zou dan ook gebeuren. Daarnaast ben ik nooit iemand geweest die uitdagingen uit de weg gaat, dus dit moest ook wel lukken.

Het runnen van een eigen zaak heeft voor- en nadelen. Als ik een keer een slechte nacht heb gehad door 3 hypo’s of juist een enorme hyper, zal er ’s morgens niemand raar opkijken als ik me nog een keertje omdraai in bed en even een uurtje extra slaap meepik. Daarentegen, als ik me slecht voel door mijn suikers kan ik het werk aan niemand overdragen, want the show must go on.

Tijdens een kantoordag kan ik mijn suikers goed onder controle houden, helemaal sinds ik vanaf vorig jaar een sensor heb. Wat een uitkomst is dat voor mij. Controlfreak als ik ben, kan ik nu iedere minuut van de dag zien wat mijn suiker doet. Mijn HbA1C zakte hierdoor binnen 6 maanden van 66 naar 56 en mijn waardes worden met de maand beter. Maar dat terzijde.

Als ik als ceremoniemeester aanwezig ben op een huwelijk, dan is het af en toe wat lastiger mijn waardes onder controle te houden. Is de trouwauto te laat en loopt de kapper achter op schema, dan schiet ik in een hyper. Ga ik vervolgens de trouwlocatie decoreren en moet ik zes keer alle trappen op en af dan kan ik de hypo die volgt al bijna uittekenen. Al met al blijft het balanceren op zo’n dag, en vooral ervoor zorgen dat mijn werkzaamheden er niet onder lijden. Maar dat is gelukkig nog nooit het geval geweest. Zelfs niet die ene keer dat ik met een hypo en bijbehorende zweetlip de bruiloftsgasten moest toespreken. Zij hadden niks door, en ik baalde alleen maar dat ik net van tevoren netjes de bruidstaart had afgeslagen…

 

Over de schrijfster

Loes hield jarenlang een blog bij voor http://www.gezondheidsplein.nl. Helaas is deze samenwerking gestopt, maar stiekem hopen we natuurlijk dat Loes gewoon door gaat met schrijven! Natuurlijk laten we het weten als haar blogs weer ergens te lezen zijn.