Naar de inhoud springen

De Freestyle Libre – Jaspers tweede update

Twaalf dagen verder, still going strong. Ik ben zeer tevreden en zeer onder de indruk van mijn nieuwe vriend. Ik heb al een aantal dagen niet omgekeken naar mijn ‘gewone’ meter en meet toch heel vaak! Ik vind het heerlijk dat ik mijn waardes makkelijk kan testen tijdens het autorijden en ik op werk heel snel even kan checken. Over twee dagen moet ik hem eruit halen, maar hoop nog een nieuwe voor 14 dagen te mogen testen.

Ik word het meest gevraagd of ik er geen last van heb dat hij er al zo lang in zit. Nou, in mijn geval: nee. Ik voel de sensor nog altijd niet, heb geen irritatie van de sticker en geen pijnlijke plekken. Nu heb ik over het algemeen geen last van infuusjes of pleisters, dus ik kan mij voorstellen dat anderen er wel last van hebben. Wellicht dat mijn komende 14 dagen een ander beeld geven, maar ik vermoed van niet. Ik kreeg ook de vraag of de OmniPod en de sensor op dezelfde plek kunnen, zonder elkaar te beïnvloeden. Dat ga ik nog navragen en wil het ook nog gaan proberen.

Met onderstaand filmpje laat Jasper zien hoe je de sensor aanbrengt:

Ik heb mijn scanapparaat een keer opgeladen en hij doet het nu al 10 dagen achtereenvolgend. Geen enkel probleem dus, prima levensduur. Wat ik ook fijn vind is dat het dagelijkse trends kan aangeven. Op welke momenten van de dag zit ik nou gemiddeld gezien hoog of juist te laag? Ik wil de komende twee weken actief aan de slag gaan met het opschrijven van mijn koolhydraat gebruik en de hoeveelheid insuline die ik toe dien. Ik ben er van overtuigd dat ik dan genoeg informatie heb om gericht met mijn bloedsuikerwaarde patroon aan de slag te kunnen. Zo stelde iemand mij ook de vraag of mijn bloedsuikers er ook beter van waren. Antwoord is dat ik dat dus nog niet precies weet, ik wist immers niet precies wat mijn waardes voor mijn testperiode deden.

 

Al met al ben ik voorlopig nog steeds zeer positief. Vind ik het waard hiervoor minimaal 120 euro per maand te gaan betalen? Ik weet het nog niet helemaal omdat ik niet weet of je ook moet betalen als er een kapot gaat, een storing heeft of niet goed ingeschoten wordt. Ik denk er in ieder geval wel sterk over na, het zou mijn leven positief verbeteren.

Jasper werd door Abbott gevraagd of hij de Freestyle Libre wil uitproberen, een nieuwe manier van bloedsuiker meten door middel van een kleine sensor en een scanner. Een kans die hij niet voorbij liet gaan!