Naar de inhoud springen

Freestyle Libre – Jaspers eindconclusie

Nog twee dagen en dan ben ik mijn laatste test-sensor kwijt. In totaal heb ik 3×14 dagen met de Freestyle Libre mogen lopen en ik word er heel gelukkig van. Het aantal reacties gezien is dit ook voor anderen een zeer interessant apparaat, en terecht. Ik heb nagedacht over de meerwaarde die het heeft. In principe is het namelijk niet makkelijker dan een sensor, je moet immers nog altijd zelf scannen. Toch ben ik erg positief. Maar waarom precies?

Ik ben er in ieder geval uit dat het gemak van het scannen voor mij een groot voordeel is. Terwijl ik anderen met type 1 diabetes om mij heen zie meten heb ik allang gescand. De naam Freestyle Libre zegt het al, maar ik ervaar gewoon meer vrijheid met deze sensor. Het snelle scannen is een restrictie minder van type 1 diabetes en dat is fijn. Dat hij vervolgens ook 14 dagen zonder problemen blijft zitten is een groot voordeel.

Over de nauwkeurigheid is wel wat discussie. Zeker als hij net bevestigd is wijken de waardes wat af, maar dit wordt nauwkeuriger zodra je de sensor langer op hebt (een paar uur meestal). Ook schijnt de sensor onnauwkeuriger worden bij lage waardes. Dit heb ik persoonlijk niet meegemaakt, maar houd dit in de gaten! Ik kan iedereen aanraden deze sensor aan te schaffen, maar tevens begrijp ik gelijk dat 120 euro per maand gewoon een hoop geld is. Het wordt namelijk nog altijd niet vergoed en het is ook nog niet duidelijk wanneer dit eventueel wel het geval zal zijn. Ik zelf twijfel of ik de sensor ga kopen, ik denk nog niet. Misschien dat ik na een aantal dagen zonder de Freestyle Libre afkick verschijnselen krijg en hem dan alsnog wil, maar dat zien we dan wel!