Naar de inhoud springen

AnnaPS- review

Jasper heeft afgelopen jaar de Freestyle Libre mogen testen en via deze weg heeft hij Sofia ontmoet, een Zweedse blogger met type 1 diabetes. Sofia werkt voor AnnaPS, die sinds 2011 ondergoed en zwemkleding ontwerpt voor mensen met een insulinepomp. In alle hemdjes, boxershorts en zwemkleding zitten zakjes verwerkt, waar je je insulinepomp in kunt verstoppen. Jasper en Câthy hebben een setje thuisgestuurd gekregen om te testen en dat hebben ze gedaan!

Materiaal

Alle producten van AnnaPS zijn gemaakt van Tencil, ook wel bekend als Lyocell. Dit is een milieuvriendelijke stof, gemaakt van pulp van duurzame bomen, bewerkt met een speciale nanotechnologie. Het absorbeert vocht zeer goed, tot wel 50% meer dan katoen en is daarom goed voor de gevoelige huid. Ook prettig om bijvoorbeeld in te sporten of als je veel transpireert ‘s nachts. Nadeel van het materiaal is dat het prijzig is, omdat het duur is om te maken en dat het bij de eerste wasbeurt ongeveer 3% krimpt. Het kan tot 40 graden gewassen worden en na de eerste wasbeurt krimpt het niet meer.

Je koppelt de pomp af, vanaf de buitenkant trek je de slang door het gat aan de binnenkant waardoor je hem weer kunt aankoppelen. De pomp kan daarna in het zakje en doordat je er een ‘flap’ overheen trekt, kan hij geen kant meer op. In het spaghetti topje zit de pomp links onder je borst, net onder het verstevigde borstgedeelte. Bij het basic hemdje zitten de zakjes zowel links als rechts net onder de oksel. Het shortje heeft de zakjes schuin aan de voorkant zitten en blijft dicht middels een drukknoopje.

Câthy

‘Ik heb een schattig roze spaghetti topje gekregen, een basic zwarte tanktop en een zwart shortje. Ik heb de topjes op verschillende momenten van de dag uitgeprobeerd en het shortje heb ik ‘s nachts gedragen. Het materiaal voelt super zacht en luxe aan en dat verklaard ook wel de prijs. Het is niet goedkoop, maar je krijgt er zeker wel wat voor terug!

Ik was bang dat de pomp te veel zou ‘bungelen’, omdat ik gewend ben dat hij strak tegen mijn lichaam aan zit in mijn broekzak of in mijn BH. Het roze en zwarte topje heb ik beide ook overdag uitgeprobeerd. Het materiaal zit heel prettig, de topjes zijn lang genoeg om in je broek te doen en ik heb mijn pomp niet gevoeld.  Het is een andere manier van dragen, even wennen.

Ik heb wel het idee dat ik iets meer moeite moest doen om mijn pomp erbij te kunnen pakken voor de boluswizard. In veel gevallen moest ik toch even mijn shirt omhoog doen en ging het iets minder subtiel dan ik gewend ben. Ik heb andere kleding over de topjes gedragen, maar een nadeel vind ik toch wel dat je de pomp wel ziet zitten.

Het zwarte topje, waar het pompzakje onder de oksel zit, heb ik gedragen tijdens mijn yogales. Ik moet mijn pomp tijdens de lessen om houden en stop hem meestal aan de voorkant in mijn BH. Daar zit hij wel eens in de weg als we oefeningen doen waarbij ik op de buik moet liggen. De pomp is in het topje wel wel wat meer zichtbaar dan verstopt in mijn BH, maar ik vond het een hele prettige plek en heb er de hele les geen last van gehad. Dat weegt wat mij betreft wel op tegen het nadeel van de zichtbaarheid.

’s Nachts draag ik mijn pomp met een klem aan de voorkant van mijn pyjamabroek en dat gaat al jaren goed. Ik was wel benieuwd hoe dit me ging bevallen. Ik vond het roze topje heerlijk om in te slapen, maar het shortje is favoriet. Het materiaal is super zacht en de pomp zit verborgen op plekken waar ik er geen last van heb. Ook niet met draaien en/of woelen.

Ik kan concluderend wel zeggen dat ik het zwarte topje blijf gebruiken voor de yoga en het shortje om in te slapen. Voor overdag verstop ik mijn pomp liever in mijn BH of broekzak. Ik ben wel heel benieuwd geworden naar de zwemkleding, klinkt toch wel fijn om mijn pomp te kunnen verstoppen in mijn bikini.’

Jasper

‘Voor mannen zijn er op dit moment nog niet zoveel opties. Ik kreeg een hemd en twee boxershorts om uit te testen, dat is voorlopig ook het enige aanbod. De kledingstukken zien er goed afgewerkt uit en ook hier geldt dat de stof lekker zacht aanvoelt. De pasvorm is prima, het is een beetje elastisch waardoor het er strak uitziet. De zakjes waar de diabetes accessoires in kunnen zijn goed geplaatst en ruim genoeg. Mijn enige minpunt: het zakje is weggewerkt aan de binnenkant. Hierdoor ziet de buitenkant er netjes uit, maar irriteren de stiksels aan de binnenkant een beetje. De kledingstukken zijn zeer geschikt voor sporten en slapen. Met hardlopen stop ik nu bijvoorbeeld mijn telefoon in het zakje, maar ook mijn PDM kan ik eventueel hierin meenemen. Ik hoop dat er binnenkort een groter aanbod komt voor mannen!’

De zakjes kan je natuurlijk ook gebruiken om andere dingen in te verstoppen. Een kleine meter, je PDM, dextrose, eventueel een iPod, maar de zakjes zijn vooral bedoeld voor de pompen met een slang. Prijzen variëren van 47 euro voor een basic dames tanktop en 33 euro voor een dames/heren boxershort, tot 68 euro voor een biniki set. De kinderkleding heeft ongeveer dezelfde prijzen. Prijzen staan op de website en betalen kan met Mastercard, Visa en Paypal.

Bestellen kan kan via de website: http://www.annaps.com/en/