Naar de inhoud springen

Column Nora – Sugarloesje

Jawel, op Spelletjes.nl maakte ik mijn account aan met de nicknaam Sugarfree (In het eerste geval Sugargirl maar dat trok teveel viezeriken aan).

De profielfoto met suikerklontjes met een rode kruis er doorheen en in blauw Comic Sans-lettertype Sugarfree was mijn trots. In deze ontkennende fase ontwikkelde ik ook een prima SOG (= studieontwijkend gedrag). Naast verschillende soorten Loesje-posters plaatste ik mijn hoofd met een bijpassende filter/smiley/tekening. In het tijdperk van Twitter werd Sugarfree vervangen door Sugarloesje. Loesje inspireerde mij en het ligt natuurlijk lekker in de mond.

Ik ben niet alleen fan van Loesje omdat ze aandacht besteedt aan diabetes op een leuke positieve manier, maar ook door het gevoel dat Loesje kan verspreiden. Naast de grote ideeën en acties die Loesje heeft, zijn daar die kleine lachjes en overdenkingen die de posters teweeg kunnen brengen. En van die momenten geniet ik nog het meest. En waarom zou je de wereld onthouden van die momenten? Zo heb ik eens papieren bootjes van Loesje in de wasbak van mijn ouders laten varen, een lieve poster op het kussen van mijn zusje gelegd of een bemoedigende poster op mijn huisgenoot zijn plank geplaatst. Allemaal om dat kleine momentje even mooi te laten maken.

En nu ben ik al een poosje geen lid meer van die lieve meid door het welbekende fenomeen geld. Maar af en toe op een dromerige donderdag mis ik het. En juist die droomdagen schrijf ik mijn blogs of stoei ik met mijn gedachten over diabetes. Want als diabeet maak je ook veel kleine geluksmomentjes en onbeperkte overdenkingen mee. Een Omnipod die drie dagen zonder problemen op een perfecte plek zit, een mooie bloedsuikerwaarde na een mega heftige kerstmaaltijd of precies 1.05 in je portemonnee hebben om een flesje cola te kunnen kopen voor je hypo in plaats van natgeregende dextro. Momenten die mij even laten lachen als een poster. Eigenlijk zouden diabetici ook een abonnement moeten kunnen nemen op kleine prachtmomentjes. Maar misschien heb je genoeg aan mijn momenten en ervaringen. En die zijn immers gratis. En misschien ben ik wel een beetje een Loesje, maar dat kun je uiteraard zelf niet zeggen. Zoiets moet ontdekt worden, bewezen worden en ten slotte gevierd. Toch is er niks verkeerd met subtiele hints en soepele aanwijzingen naar deze meid. Maar als ik het dan ben, dan ben ik wel een Suikerloesje, uiteraard.

Zoete smak, Nora

 

Bloedsuiker tijdens het schrijven: 8.8