Naar de inhoud springen

10 leuke Type 1 Diabetes Instagram accounts

Stichting ééndiabetes is nu bijna twee jaar actief op Instagram. Câthy, Matthijs en Jasper posten foto’s van ééndiabetes achter de schermen en Câthy geeft een klein kijkje in haar leven met type 1 diabetes. Maar er zijn wereldwijd heel veel type 1 diabeten actief op Instagram! Sportende, reizende, fotograferende, feestende en grappige type 1-ers van alle windstreken. Het is super interessant om te zien dat type 1 diabetes over heel de wereld hetzelfde is en er heel veel mensen zijn die proberen er een positieve draai aan te geven. Dit zijn tien van onze favoriete Instagram-accounts:

Heel jaloers word je van de plaatjes van Simone! Deze Nederlandse type 1-er reist momenteel met haar backpack en insulinepennen door Midden- en Zuid-Amerika en post prachtige foto’s van watervallen, hangmatten, azuurblauwe oceanen, groene jungles en infinity pools op Instagram. Een account vol met inspiratie om ook je koffers te pakken!

De Zweedse chef-kok Peter Olsson heeft pas sinds begin dit jaar type 1 diabetes. Op zijn Instagram-account kun je volgen hoe hij diabetes probeert in te passen in zijn onregelmatige leven, vol met lekker eten. Hij experimenteert erop los en kijkt wat voeding doet met zijn bloedsuikers. Een account vol met plaatjes waar je honger van krijgt, met her en der een spuit en een Freestyle Libre.

De Canadese vriendinnen Meredith en Kayla hebben beide type 1 diabetes en hebben al een hele succesvolle Facebookpagina vol met memes over type 1 diabetes. Deze meiden staan aan de wieg van de online diabeteshumor. Voor het geval je geen genoeg krijgt van hun grappige plaatjes, zijn ze uiteraard ook te volgen op Instagram. Wij zijn in ieder geval fan!

De Britse Jen werkt bij BBC Radio en blogt en vlogt erop los. Haar Instagram-account geeft een leuk kijkje in haar leven en haar leven met type 1 diabetes. Dat bestaat onder andere uit reizen, eten en feestjes. Haar posts zijn altijd eerlijk en bevatten heerlijke Britse humor. Jen geniet duidelijk van het leven.

De Amerikaanse organisatie Beyond Type 1 is opgericht in februari 2015 en heeft als doel de verscheidenheid en kracht te laten zien van alle mensen die leven met type 1 diabetes. Dit doen ze o.a. door elke dag op Instagram aan iemand anders met type 1 te vragen: ‘How do you live beyond?’ – Hoe verreik jij je leven? Dit levert mooie foto’s en verhalen op.

Rowena uit het Britse Liverpool haalt capriolen uit met een paal. En ze heeft type 1 en een Animas pomp. Dat is eigenlijk de korte samenvatting van haar account. Zij combineert paaldansen met yoga en kan haar lichaam buigen in posities waarvan je niet wist dat het mogelijk was. Haar sport is echt haar passie, heeft daarbij een gunstige invloed op haar diabetes en dat deelt ze via Instagram. Fascinerend!

Zijn hele leven staat in het teken van basketbal. De Groningse Jordy Kuiper speelt momenteel University Basketball bij UNC in North Carolina. In de Verenigde Staten spelen is de droom van iedere basketballer. Hij heeft type 1 diabetes sinds zijn negende en de eerste vraag die hij had na zijn diagnose: kan ik nog wel basketballen? Met Olympisch medaille winnaar Bas van de Goor als voorbeeld laat hij zien dat het wel degelijk kan. Jordy wil jonge type 1-ers daarmee aanmoedigen om vooral je dromen na te jagen. Een inspirerende jongen om te volgen!

Een Zweeds snoepje. Aldus Câthy. Heeft volgens zijn account ‘diabetes since forever’. Random foto’s van de altijd positieve en opgewekte Zweedse Abbe; zijn ervaringen met de Medtronic 640G, het Zweedse platteland, lekker eten, sportschool selfies en Abbe op zijn motor. Gewoon leuk om naar te kijken!

Sierre Sandison won in 2014 de Amerikaanse Miss Idaho verkiezing met haar insulinepomp aan haar bikini en is sindsdien een bekende diabeet. Zij introduceerde de hashtag #showmeyourpump die wereldwijd werd opgepakt. Ze is inmiddels zeer actief in de diabeteswereld; ze geeft presentaties, heeft het boek ‘Sugar Linings’ geschreven en verkoopt online T-shirts met leuke teksten. Uiteraard is ze ook gewoon prachtig om te zien.

Als laatste een vrolijke New Yorkse met een Medtronic Paradigm-pomp in haar bh, die altijd in is voor wat lekkers en een yogamat onder haar arm heeft. Libby laat zich niet kisten door haar diabetes en geeft altijd een positieve draai aan haar plaatjes.

ééndiabetes-ambassadeurs op Instagram

 

Ook onze ambassadeurs Angelo, Feline en Loes zijn te volgen op Instagram!

Hashtags

Instagram is dol op hashtags en uiteraard zijn er type 1 diabetes specifieke hashtags. Check daarom de volgende hashtags wanneer je op zoek bent naar nog meer leuke accounts:

#T1D #diabadass #diabetesproblems #sexybetic #T1Dlookslikeme #diabeast #diaversary