Naar de inhoud springen

Maureen & Ride to Cure

Al vanaf mijn diagnose type 1 diabetes werd mij al benadrukt dat sporten heel belangrijk en gezond is. Natuurlijk is dat voor ieder willekeurig persoon heel goed en gezond, maar voor mensen met diabetes essentieel. Maureen & Ride to CureIk moet je zeggen: de combinatie Maureen & sporten is totaal geen match. Al vanaf kinds zijnde deed ik alles al voor de blauwe maandag. Ballet, badminton, jiu jitzu, streetdance, steps, fitness, zwemmen, tot overmaat van ramp ben ik maar gaan wandelen. Ook daarin moest ik me er toe zetten om op gang te komen.

Tot vorig jaar voorjaar. Ik moest van Gerwin maar eens mee een rondje wielrennen. De fietsen en de kleding hadden we in huis, het enige wat nog nodig was was iemand die de fiets zou gaan berijden en besturen. De eerste paar kilometer waren een ramp, ik had een conditie van nul komma nul. De knop moest om en na een aantal weken ging het steeds beter.

Toch had ik een stok achter de deur nodig om dit door te zetten. Na wat rond gekeken te hebben op internet kwam ik op de site van JDRF Nederland een stichting die zich volledig inzet op de genezing en onderzoeken naar type 1 diabetes. En tot mijn grote verbazing doet deze stichting zelfs mee met het jaarlijks evenement de ‘Ride to Cure – Dam tot Dam FietsClassic’. Ik schreef me in en heb mijn vader overgehaald ook deel te nemen. Ik ben als een gek gaan oefenen om mijn conditie op peil te krijgen. 

Dat oefenen doe ik overigens nooit alleen. In mijn achterhoofd ben ik altijd bang dat ik een hypo zal krijgen terwijl ik kilometers van huis ben. Het idee vind ik niet fijn, dus ik zoek altijd iemand die met me mee wilt. Dat is soms lastig, want niet iedereen kan op het moment als ik wil of kan. Ook is ’s avonds sporten voor mij gegarandeerd een hypo krijgen. Hoe dat komt weet ik niet, maar na een aantal hypo’s van het ’s avonds fietsen heb ik die illusie uit mijn hoofd gezet en hou ik het bij de ochtend en middag.

De Dam tot Dam FietsClassic was een hele beleving om mee te maken, en daarom besloten dit jaar weer mee te doen. Nu heb ik Gerwin gecharterd om mee te doen, en dus gaan we 18 september weer fietsen voor het JDRF. Maar eerst nog even flink trainen en zorgen dat we weer veel donaties krijgen voor een leven van ‘type één naar type geen’.

Je kunt Maureen en het JDRF steunen door te doneren op haar actiepagina!

Over de schrijfster:
Maureen (1983) heeft sinds haar negende type 1 diabetes. Ze is getrouwd, heeft een prachtige zoon en heeft een uitdagende baan in een beauty & lifestyle-winkel. Ze komt veel in aanraking met mensen die haar wel even vertellen hoe het zit met type 1 diabetes. Maandelijks schrijft ze over de meest opvallende situaties van thuis of haar werk.