Naar de inhoud springen

Maureen & zo’n dag

Zo’n dag, dat je lichaam niet doet wat jij wilt. Zo’n dag, dat je eigenlijk de hele dag in je bed wilt liggen. Zo’n dag, die je het liefst zo snel mogelijk voorbij ziet gaan. Zo’n dag waarvan je denkt: ‘deze gaat heel lang duren’.  Zo’n dag had ik vandaag. 

Het is nacht en ik word bezweet wakker. Ik merk aan m’n hongerige maag en trillende handen dat mijn lichaam mij zojuist wakker heeft gemaakt vanwege een dreigende hypo. Ik probeer hem nog te ontkennen, ogen dicht en denken dat hij vanzelf wel zal verdwijnen. Die ontkenning duurt niet lang want mijn lijf vraagt om koolhydraten. 

Ik stap mijn bed uit en sta onder aan de trap. Ineens vraag ik me af hoe ik naar beneden ben gekomen. Ik mis een stuk van de film. Ik meet mijn bloedsuiker, eet een bak vla en snel duik ik mijn bed weer in.

Om 6:45 uur gaat mijn wekker, ik snooze hem nog even want mijn ogen willen niet open. Om 6:52 uur gaat mijn wekker, ik snooze hem nog een keer want mijn ogen werken nog niet mee. Om 6:59 gaat mijn wekker, mijn ogen willen nog steeds niet open, maar uiteindelijk druk ik de wekker toch maar uit. Dat ging niet van harte, maar mijn werk roept! Ik voel me slap, loom, moe, lusteloos, ik voel me blehhh. Ik heb last van een enorme na-wee van die hypo. Normaliter ben ik na een uurtje wel weer goed te pas, maar ik merk dat vandaag echt mijn dag niet is. 

Als ik op mijn werk aankom, vertel ik mijn collega dat ik echt nog aan het bijkomen ben. Ik word op mijn wenken bedient met de eerste bak koffie. Ojee ik wil ook absoluut niet zielig gevonden worden. Ik heb gewoon een na-wee, en die gaat vanzelf wel weer weg, maar vandaag duurt het iets langer dan normaal.

Tot ver in de middag voel ik me blehhh. Ik kan het gevoel niet omschrijven. Ik voel me goed maar toch ook weer niet. Ik kan van alles gaan doen, maar ik heb geen zin. Ik wil veel, maar het lukt me niet! Ik noem het de ergste hypo na-wee ever. 

En ook op een dag als deze kan ik tussendoor gewoon lachen, ben ik mijn humor niet verloren, en heb ik de rest van de dag gewoon zelf mijn koffie gehaald 😉 

Nu weer over naar de orde van de dag! Hoe was jouw dag vandaag?