Naar de inhoud springen

Column Romy – Natuurlijk wil ik wel …

Ik werk in de kinderopvang en zit dus de hele dag met van die lieve kinderen om me heen. De ene na de andere baby komt voorbij en ik zie dagelijks vrouwen met dikke buiken binnenkomen. Al mijn collega’s worden zwanger en vertellen leuke verhalen over hun kinderen. Ouders die me ‘o zo leuk’ vinden met kinderen zeggen steeds: ”Het staat je goed hoor Room, wanneer begin jij?” Ja natuurlijk wil ik wel …

Soms word ik er zo verdrietig van. Waarom kan ik niet gewoon denken: ”nu ga ik voor een kleintje!”, maar tegelijkertijd denk ik: er zijn zoveel ergere dingen op deze wereld, wees blij met wat je hebt en allemaal wél kunt!

Het is lastig om op het werk, tussen twaalf kinderen, te denken aan die vingerprik en de extra bolus die nodig is. Ik gebruik sinds kort de Freestyle Libre en hoop iets beter ingesteld te raken. Wie weet krijg ik dan ooit groen licht, zoals ze dat noemen, maar dan nog zal het een hele zware taak zijn, want je moet zo goed ingesteld zijn wil je een goede zwangerschap hebben en een gezond kindje kunnen krijgen. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk en blijf je goed onder controle.

Ik word er niet depri van hoor, want er zijn zoveel mooie dingen op deze wereld waar ik van kan genieten! Mijn lieve familie en vrienden, de fluitende vogeltjes buiten, de bloeiende bloemetjes langs de wegen, de spelende kinderen op mijn werk, het leven is een feestje! En wie weet, vier ik dat feestje ooit met een kleintje aan mijn zijde …

Volg Romy op Instagram!