Naar de inhoud springen

Fotoshoot #meerdaneennummer – Wat een dag!

De voorbereidingen voor de vierde editie van de Stichting ééndiabetes fotoshoot begonnen al ruim een jaar geleden met het bedenken van een nieuw thema en de invulling hiervan. Het thema ‘Meer dan een nummer’ leende zich er natuurlijk perfect voor om op één dag zo veel mogelijk verschillende mensen op de gevoelige plaat vast te leggen. Maar dat betekende ook een belangrijke eis voor de locatie: die moest namelijk groot genoeg zijn voor ongeveer 100 mensen. En zo kwam de NDSM Werf in Amsterdam in beeld. Groot genoeg, mogelijkheid tot een hapje en een drankje en makkelijk te bereiken met zowel het openbaar vervoer als met de auto (als de Coentunnel open is dan…).

Vanaf maart zijn we gaan werven. De oproep stond nog geen dag online en de aanmeldingen stroomden al binnen. Uit alle windstreken. Wat een enthousiasme! Ons doel om een grote groep mensen op de foto te zetten, kon worden gehaald. En zo was het ineens 21 mei 2017 en meldden zich 73 mensen met type 1 diabetes bij de inschrijftafel.

De deelnemers druppelen binnen en worden ingedeeld

Veel foto’s, veel deelnemers, veel gesprekken
We hadden een beetje laten doorschemeren dat we het dit jaar anders aan gingen pakken, maar we hadden onze modellen-voor-een-dag niet verteld dat ze zich een hele dag zouden omringen ruim 70 (bijna 80 met de vrijwilligers erbij) andere jongvolwassenen met type 1 diabetes. Voor veel van hen was dit een totale verrassing en ook compleet nieuw om in een omgeving te zijn met zo veel “soortgenoten”.

Achter de schermen bij de groepsfoto’s

 Met deze hoeveelheid mensen heb je een strak programma nodig. De deelnemers waren ingedeeld in één van de vier groepjes en voor elk groepje was er een draaiboek. Er zijn flink wat SD-kaartjes vol geschoten, want alle deelnemers zijn door één van de drie, laat ik ze jongemannen noemen (Erik, Tomas en Jasper), individueel op de foto gezet, door vrijwilliger Anoesjka samen met het groepje en als afsluiter nog met iedereen tegelijk.

Achter de schermen bij de individuele foto’s

Ook ging iedereen een uur op speeddate. Dit was niet romantisch bedoeld voor het ontstaan van diabetes-setjes (maar mocht natuurlijk wel), maar vooral om in een korte tijd zo veel mogelijk andere jongvolwassenen met type 1 diabetes gesproken te hebben. Zo kon iedereen van de gelegenheid gebruik maken om ervaringen uit te wisselen, elkaar vragen te stellen en misschien zelfs van elkaar te leren. Groepje groen datete in de ochtend met groepje geel en groepje blauw in de middag met groepje rood. Elke vijf minuten ging de bel en sprak men weer iemand anders. Het was een enorm gekakel!

Groepje blauw speeddate met groepje rood

 Trots
Wat hebben wij genoten! Met 20 graden en half bewolkt was het weer perfect, we vlogen door het draaiboek heen en wat hebben we mooie dingen gezien. Niet alleen mooie foto’s, maar vooral ook mooie gesprekken tussen de deelnemers. Er zijn veel mensen buiten hun comfortzone gegaan door zich aan te melden. Wanneer wij horen dat zij een bijzondere dag hebben gehad, dat doet ons als Stichting goed!

Jasper, Matthijs, Câthy & 73 jongvolwassenen met type 1 diabetes op de achtergrond – een trots bestuur! 

Met de hoeveelheid geschoten foto’s zijn we nog wel even zoet. Er moet namelijk eerst een selectie gemaakt worden en daarna moeten de foto’s nog worden bewerkt, want we gaan ze natuurlijk gebruiken voor weer iets speciaals! Iedereen moet dus even geduld hebben tot we het eindresultaat kunnen laten zien, maar we beloven dat het heel vet gaat worden!

BEDANKT!
Wij willen alle vrijwilligers die geholpen hebben tijdens en voorafgaand aan de dag bedanken voor al hun inzet: groepje-geel-Nora, Janneke, Maureen, Erik, Donja, Lisanne, Lilian, Tomas, Hans & super-leuk-Anoesjka!

Ook willen we de volgende sponsoren bedanken voor het mede mogelijk maken van de fotoshoot en voor hun bijdrage in de goodiebags: Mylife Diabetescare, Abbott, Roche, Medtronic & ViCentra.

Alle vrijwilligers enorm bedankt! 

Volg Câthy op Instagram!