Naar de inhoud springen

Guardian Connect – Lisanne’s oordeel na vier weken

Ik ben nu zo’n vier weken verder en ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel blij ben met de Medtronic Guardian Connect CGM! Het geeft je zoveel informatie waar ik, in samenwerking met de alarmen, heel goed op kan anticiperen. Super gewoon!

De CGM bestaat uit een sensor, een zender en de app (vooralsnog alleen beschikbaar voor iPhone). Wanneer de sensor is geplaatst en de zender aangekoppeld is, duurt het ongeveer twee uur voordat deze gereed is voor gebruik. Als de sensor gereed is moet je deze kalibreren. Op de eerste dag doe je dat een aantal keer; namelijk direct na gereedheid, zes uur daarna en twaalf uur daarna. Vanaf dat punt is het iedere twaalf uur. Zo blijft de sensor zo secuur mogelijk de metingen doorgeven. Als je niet kalibreert stopt de sensor met het meten van gegevens. Dit wordt weer opgepakt zodra er gekalibreerd wordt.

Wat ik ook erg handig vind is dat de zender informatie opslaat. De zender stuurt iedere 5 minuten de waardes door naar je telefoon en je telefoon moet dan binnen een bereik van ongeveer zes meter zijn. Maar als dit dus niet het geval is onthoudt de zender de gegevens tot 8 uur! Heel handig als je het mij vraagt.

Afbeelding boven – De inbrenghulp, de zender en de oplader

De zender dien je voor gebruik op te laden. Tot nu toe was mijn zender rond de 55% als de sensor na een week verlopen was. Ik zou er dus nét twee weken mee kunnen doen, maar voor de zekerheid laad ik hem wel elke keer op. Dit gaat overigens vrij snel. Met een uurtje is de zender weer opgeladen.

Wat ook een fijne bijkomstigheid is, is dat de zender waterdicht is! Scheelt weer een hoop rompslomp met douchen. Uiteraard is het niet alleen voor het douchen bedoeld, maar kan je ook gewoon zwemmen. Er zit wel een maximum aan; de zender is waterdicht tot 2,5 meter gedurende maximaal 30 minuten.

Meer informatie over de Guardian Connect CGM en de app vind je op de website van Medtronic.

 

Over de schrijfster

Lisanne (1990) werkt als management assistent/directiesecretaresse. Naast haar werk houdt ze van lezen, films en series, gaat ze graag naar de sportschool (afvallen en de weg naar een gezonder lichaam) en spreekt ze graag af met vrienden en familie. Lisanne houdt van aanpakken en ondersteunt daarom het bestuur met de dagelijkse gang van zaken met de stichting en vertegenwoordigt de stichting bij evenementen. Lisanne heeft sinds 2002 type 1 diabetes en gebruikt een Medtronic pomp.