Naar de inhoud springen

Column Romy – Ik merk het direct aan mijn waardes

Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan de Nationale Diabetes Challenge. Na lang twijfelen schreef ik mij in, en daar heb ik nooit spijt van gehad!

Sinds mijn negende heb ik diabetes. Ik ben nooit erg sportief geweest, maar het wandelen wat ik nu wekelijks doe vind ik heerlijk. Elke dinsdag lopen we met een groep mensen en dat is erg gezellig. Ik merk het ook direct aan mijn suikerwaardes wanneer ik actief bezig ben! Als ik een dag vrij ben en niet zoveel doe, gaan mijn waardes vaak alle kanten op. Wanneer ik druk bezig ben ziet het er vaak heel anders uit.

Zo was ik vorige week een dagje naar Amsterdam. Normaal gesproken zou ik voor alles de tram pakken, maar dit keer deed ik het eens te voet. Ik heb gelopen van het station naar het Vondelpark, door naar de Albert Cuypmarkt en via alle winkels in de Kalverstraat weer terug. 18 Kilometer totaal. Ondanks dat ik toch best wel wat gesnoept heb, waren mijn suikerwaardes de hele dag stabiel! En het was ook nog eens ontzettend leuk om zo door Amsterdam te wandelen.

Dit jaar loop ik weer mee met de Nationale Diabetes Challenge. Samen met een wandelgenoot van vorig jaar, en met mensen van het ziekenhuis, zit ik in de organisatie. Het kon namelijk alleen doorgaan als we een beetje zouden helpen, want zo een organisatie kost best veel tijd! Heel even heb ik gedacht: “poeh wat een werk, is het al voorbij?” Maar nu vind ik het erg leuk!

Het allerleukste vind ik de manier waarop ik nu contact heb met mijn diabetesverpleegkundige. Het is niet meer alleen eens per half jaar in het ziekenhuis, we zien elkaar vaker, en we appen soms gezellig met elkaar. Zo hadden we het vandaag over vakanties, kinderen krijgen en over mijn blogs die zij met enthousiasme leest. Zo leuk!

Ik was altijd al ontzettend blij met haar. Ik hoef maar te mailen en het wordt geregeld. Ze is altijd even aardig, enthousiast en meelevend. Ze geeft mij het gevoel dat ik alles tegen haar kan zeggen, dat ik fouten mag maken, en dat ik alles kan zolang ik er zelf maar in geloof. Het is ontzettend fijn om zo iemand als diabetesverpleegkundige te hebben!

Ik heb ook andere mensen uit het ziekenhuis leren kennen. Ze zijn allemaal even aardig en enthousiast! Met mijn wandelgenootje heb ik ook meer contact dan voorheen, wat erg gezellig is!

Eind september is de challenge alweer afgelopen. De weken vliegen voorbij! Wie weet is er volgend jaar weer een challenge. Ik zal in ieder geval door blijven wandelen!!

Volg Romy op Instagram!