Naar de inhoud springen

Column Romy – Zon, zee, strand … en de pomp

Heerlijk: het is 30 graden, ik ben in Italië en heb de keuze uit een groot zwembad of een groot meer. Ach, ik wissel het af, want beide is genieten! Ik heb alleen één probleempje … wat doen we met de pomp?

Sinds een half jaar gebruik ik de Freestyle Libre. Ik las op internet dat je er niet echt lang het water mee in kan, dus gebruik ik tijdens mijn vakantie de gewone vingerprik. Voor een paar weekjes is dat geen enkel probleem! Het is alleen wel jammer dat ik niet precies kan zien op welke momenten ik nu stijg of daal.

Vandaag lag ik aan het meer. Heerlijk! 30 graden, vol in de zon, af en toe even een duik in het water, meer heb ik niet nodig! Het enige probleem is … de pomp. Wanneer ik het water in ga koppel ik hem even af. Ik lig op mijn luchtbed en na een kwartiertje ga ik weer zonnen. Ik val in slaap. Na een half uur word ik wakker en heb ik het heet! Goed, ik ga maar weer een duik nemen, maar eerst even een bolus toedienen. Ik bolus voor 15 koolhydraten en ga ervan uit dat ik het goed doe. Tussen al het zonnen en zwemmen door doe ik het op deze manier en wanneer ik een langere tijd blijf zonnen koppel ik de pomp even aan. Terug op de camping prik ik 20.0. Shit! Weer niet goed gedaan.

Ik vind het toch altijd wel lastig! Het is oppassen dat de pomp niet nat wordt, dat er geen zand tussen komt, en ik moet er bij nadenken dat ik wel regelmatig de pomp aankoppel zodat ik niet op ‘HI’ eindig. Gelukkig hebben we maar drie weken per jaar zomervakantie!