Naar de inhoud springen

Diagnose: type 1 diabetes – Fleur

Inmiddels is het alweer bijna 7 jaar geleden dat ik diabetes kreeg, maar ik weet het nog erg goed. Ik was 18, net klaar met mijn eindexamens VWO en klaar om richting Utrecht te gaan voor het studentenleven. Dat ik tijdens mijn eindexamen Engels al bijna in slaap viel weet ik aan stress en onrust vanwege de examens.

Toen begon de zomer! Voor het eerst weg met mijn vriend naar, hoe kan het ook anders, Oui Oui Paris! Daar aangekomen heb ik zo ongeveer alle toiletten van Parijs gezien (de ondergrondse zijn geen aanraders kan ik je vertellen). Toch had ik straalverliefd ontzettend leuke dagen. Achteraf gezien vraag ik me af hoe ik het heb volgehouden, vooral omdat we ontbeten in het hotel met croissantjes, jus d’orange en een stokbroodje (koolhydraten, koolhydraten en ja… nog meer koolhydraten). Op een gegeven moment drong het tot me door dat het zo niet langer kon. Ik had een korte broek mee maar die viel zo weer af. Ik was de afgelopen periode 10 kilo afgevallen. Dat was confronterend!

Eenmaal thuis heb ik mijn ouders gebeld die op Terschelling vakantie aan het vieren waren. Mijn moeder kwam poolshoogte nemen en een paar uur later zat ik achterop de fiets richting de huisarts. Even urine testen en ja hoor, bingo: diabetes! Naar het ziekenhuis dan maar en ik had werkelijk waar geen idee wat me te wachten stond.  Er moest z.s.m. actie worden ondernomen omdat ik erg hoog zat en ik moest uiteraard blijven. Eigenwijs als ik was wilde ik echt niet in een rolstoel richting mijn ziekenhuisbed, al was het uiteindelijk wel fijn: toegeven aan mijn lijf. Het was op.

Gek genoeg heb ik de tijd in het ziekenhuis als heel prettig ervaren. Na dag één voelde ik me al beter en was ik af van die constante dorst. Ik kon bijslapen, aansterken en was na drie dagen alweer vijf kilo aangekomen (wat een eetlust je dan hebt is bijzonder). Ook het gezellige bezoek van vrienden en familie maakte veel goed.

Fleur (1992) woont samen met haar vriend Daan en samen gaan ze binnenkort beginnen aan een groot avontuur: ze hebben de huur van hun huis en banen opgezegd om een paar maanden te kunnen reizen. Ze wil dolgraag meer van de wereld zien! Daarnaast is ze gek op spelletjes, lekker eten en drinken. Fleur heeft type 1 diabetes sinds 2011 en gebruikt de Omnipod en de Freestyle Libre.