Naar de inhoud springen

De voorbereiding van een wereldreis – Fleur

Inmiddels zijn we alweer een maand (van de vier) onderweg op wereldreis. Onze eerste stop waren de Galapagos eilanden en we zijn nu net aangekomen in Amerika om daarna richting Canada te gaan om daar met ons campertje alle mooie Nationale parken te bezoeken. Vervolgens komen we thuis (om ook weer even (diabetes)spullen in te slaan en iedereen te zien) en gaan we door richting Azië. Een onwijs avontuur!

Mijn baan en de huur zijn opgezegd, mijn vriend krijgt onbetaald verlof dus gaan met die banaan. Alhoewel.. er is nog wel iets wat meer aandacht nodig heeft voordat we kunnen gaan: mijn diabetes. Zo zijn er best wat gesprekken met de internist en mijn diabetesverpleegkundige aan deze plannen vooraf gegaan. Want hoe ga je al die spullen meekrijgen in je backpack? Hoe houd je je insuline koel? En wat ga je doen als je pomp het niet doet of als je ziek wordt? Allemaal vragen waar je over na moet denken.

Maar vooral veel geregel: extra documenten om te bewijzen dat je écht al die spullen nodig hebt zoals recepten voor eventuele extra medicatie onderweg, een medicijnverklaring, een extra PDM, een glucagenpen die voorlopig weer houdbaar is, extra pods en ook pennen mocht de pomp er mee ophouden.

Gelukkig houd ik van lijstjes maken 🙂 en denkt het ziekenhuis goed met me mee met behulp van een checklist op reis. Zo heb ik een lijstje gemaakt van de goede ziekenhuizen in de buurt waar ik eventueel heen zou kunnen mocht het niet goed met me gaan. Als je hier dan mee bezig bent, besef je weer dat de zorg in Nederland erg goed geregeld is. Een (algemene) goede tip vond ik ook het sealen van mijn backpack, het kopen van een koeltas voor de insuline en zorgen voor extra versteviging van pods/FSL door middel van Skin Tac Wipe. Deze doekjes zorgen voor betere hechting in warme gebieden of als je veel in het water gaat.

Kortom: best wat geregel vooraf en ook tijdens de reis, maar het is het naar mijn mening helemaal waard!

Over de schrijfster:

Fleur (1992) woont samen met haar vriend Daan en samen gaan ze zijn begonnen aan een groot avontuur: ze hebben de huur van hun huis en banen opgezegd om een paar maanden te kunnen reizen. Ze wil dolgraag meer van de wereld zien! Daarnaast is ze gek op spelletjes, lekker eten en drinken. Fleur heeft type 1 diabetes sinds 2011 en gebruikt de Omnipod en de Freestyle Libre.