Naar de inhoud springen

7 toepassingen van een insulinepomp – Sanne

Naast insuline geven en ons daarmee in leven houden, heeft de insulinepomp nog veel meer functies. Iets wat je altijd bij je hebt kan immers maar beter bruikbaar zijn. Wij zetten er zeven voor je op een rijtje:

Zaklamp

Als je midden in de nacht naar de WC moet (door bijvoorbeeld een hoge bloedsuikerspiegel), maar je je huisgenootjes liever niet wakker wil maken door het aanzetten van een lamp, fungeert het schermpje van de insulinepomp uitstekend als zaklamp!

Wekker

De insulinepomp zal je gewenst én ongewenst ’s nachts wakker blèren met een lege batterij, leeg reservoir, een verstopping of een nog onbekende functie van de pomp die je per ongeluk aan hebt gezet! Je insulinepomp uit je broekzak op iets hards laten vallen in de metro om degene naast je wakker te laten schrikken werkt overigens ook uitstekend. Wist je trouwens dat je bij sommige pompen ook herinneringen aan kunt zetten? Dat heeft mij in ieder geval meer dan eens gered als ik vroeg op moest maar mijn telefoon leeg was en ik dus geen wekker kon zetten.

Excuus

“Ja sorry meneer dat ik te laat ben, maar vlak voordat ik weg wilde gaan bleef ik met het draadje van mijn pomp aan het tuinhekje hangen, dus toen trok ik het infuus eruit en moest ik een nieuwe prikken.” Werkt gegarandeerd. Of je koppelt hem af, laat het koppelstukje zien en vertelt bloedserieus dat je weg moet om een nieuw infuus te schieten.  Ook een bolus annuleren(=veel lawaai) om vanwege een “acuut pomp probleem” weg te lopen is erg succesvol.

Klok

Want een horloge is veel te zweterig in de zomer.

Frummeldraad

Ik frummel altijd aan dingen. Draadjes van mijn shirt, papiertjes, waterflessen, sleutels, elastiekjes en ga zo maar door. Bij gebrek aan deze dingen is het draadje van de insulinepomp een uitstekend alternatief. Je kunt ermee vingerhaken, het om je vingers heen draaien en weer los halen, het oprollen, er lusjes van maken: de mogelijkheden voor een frummelaar zijn eindeloos!

Hulpmiddel om kritisch naar kleding te kijken.

Waar ik in mijn pomploze leven nog wel eens zomaar een broek aanschafte die ik eigenlijk niet mooi vond, kijk ik nu toch een stuk kritischer naar kledingstukken. Heeft het zakken? Zijn die groot genoeg? Past de sensor er nog bij in de mouw? Schuurt het randje van deze broek niet teveel over mijn favoriete infusieset-plek? Kan ik deze broek uittrekken zonder het infuus eruit te trekken?

Soortgenotenspotter.

Want geef toe, er is weinig leuker dan helemaal enthousiast worden van een andere diabeet in het wild. De pomp maakt dit nou eenmaal een stuk makkelijker.

Heb jij nog goede toepassingen gevonden van dit apparaat? Laat het ons weten op Facebook!