Naar de inhoud springen

Vijf voorwerpen die diabetes net iets makkelijker kunnen maken

Of zoals de Belastingdienst het zou zeggen: leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker. Wat is jouw beste diabetes-tip?

EMLA zalf

EMLA zalf is een zalf die gebruikt wordt om de huid te verdoven. Door EMLA te smeren doet het inschieten van een infuussetje geen pijn meer. Deze zalf smeer je een uur van tevoren op en haal je vlak voor het inschieten er weer af. EMLA is verkrijgbaar op recept, dus via de huisarts of je diabetesarts. EMLA wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Vind je spuiten en prikken lastig en pijnlijk? Lees ook eens dit artikel.

Limisan

Limisan is een pleisterverwijderaarspray en werkt uitstekend voor het verwijderen van de lijmresten van alle diabetesplakzooi (vooral handig als je tot de geluksvogels behoort bij wie babyolie niet werkt). Het is redelijk prijzig, maar een flesje gaat lang mee en ligt ook vaak in de uitverkoopbakken bij drogisterijen.

Dextro in andere smaken

Bij Kruidvat hebben ze huismerk Dextro in aardbeiensmaak, via internet is onder andere Dextro met colasmaak te bestellen. En mocht je binnenkort naar Duitsland gaan, daar hebben ze bij een winkel genaamd DM (hoe toepasselijk) druivensuiker in smaken als sinaasappel, bosvruchten, appel, yoghurt, perzik, aardbei etc. Het is daar ook veel goedkoper dan hier!

De i-Port

Wij schreven hier al eerder een artikel over. De i-Port is een soort infusieset voor spuiters. Je schiet dit poortje elke drie dagen in en je kunt daardoor insuline spuiten. Op deze manier hoef je dus niet meer >4 keer per dag je huid te doorboren. De i-Port kun je aanvragen via je diabetesverpleegkundige en wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Washitape

Insulinepennen en teststripbuisjes zijn heel saai en medisch. Met washitape worden deze net wat minder saai en medisch. Voor de pomp en de meter zijn er kant-en-klare stickers verkrijgbaar via bijvoorbeeld diabetesfeelgoods.nl en prikkedief.com.