Naar de inhoud springen

+1 voor de restaurants met online voedingswaarden – Donja

Een weekend weg naar Londen. Dat betekent veel door de stad struinen, in mijn geval veel lage waardes en dat resulteert weer in neerstrijken in veel verschillende eettentjes om de vele hypo’s op te vangen… Eettentjes waar de voedingswaarden onbekend zijn. Of toch niet?
Het zit eigenlijk al jaren standaard in mijn systeem: ik bekijk graag het menu voordat ik een restaurant of café ga bezoeken, omdat ik van lekker eten houd en er dus al een week van te voren over wil wegdromen. In het restaurant doe ik graag net of ik het menu voor het eerst zie en nog geen idee heb wat ik wil bestellen (terwijl ik al lang de voor- en achterkant drie keer heb bestudeerd).

Zo was ik ook in Londen weer op oorlogspad, of nou ja, ik was de voedingswaarden-FBI. Zodra we een nieuw tentje gevonden hadden, ging ik online op zoek naar het menu en de voedingswaarden. Het menu is tegenwoordig altijd wel online te vinden, maar de voedingswaarden zijn vaak een ander verhaal. Toch ben ik in Londen flink wat tentjes tegengekomen die netjes beschikten over een volledige lijst met het aantal koolhydraten per gerecht.

Verbaasd maar positief verrast stapte ik weer het vliegtuig in, waar ik een plakje cake aangeboden kreeg. Ik draai de verpakking om, en nog eens, en nog eens. Het bevat ei, bloem, melk en… geen koolhydraten? Bestaan er nog voorverpakte producten zonder vermelding van het aantal koolhydraten? Jazeker, ik had het bewijs in mijn handen. 

Dus deze is voor KLM: Hartstikke gezellig dat jullie een plakje voorverpakte cake aanbieden, een stroopwafel of een (naar mijn mening) net te kleine wrap. Met netjes de allergenen vermeldt, dat wel. Maar waarom staat er niet even genoteerd hoeveel koolhydraten het bevat? Als de kosten te hoog worden om de verpakking aan te passen, neem dan even een voorbeeld aan ‘Pho London’, ‘Joe and the Juice’ of een ‘Starbucks’. Het is zo fijn als geboren gokker dat ik met behulp van een online voedingswaardenlijst een richtlijn heb om mijn bolus op te baseren 😉.