Naar de inhoud springen

Stickers, covers & tasjes voor je pomp, meter & sensor

Pompen, sensoren en bloedsuikermeters staan niet bekend om hun flitsende looks. Wellicht heb je daarom de behoefte om de boel wat op te fleuren, te personaliseren of te beschermen. Zoek niet verder, want in dit artikel vind je een vernieuwd overzicht van alle (internationale) webshops waar je tasjes, stickers en covers kunt bestellen! 

Stickers 

Er is een groot aantal webshops voor stickers voor bijna al je diabetes hulpmiddelen, voor elk wat wils zou je kunnen zeggen! Alle webshops in dit overzicht zijn gestart door mensen die zelf type 1 diabetes hebben of iemand in hun direct omgeving hebben met type 1 diabetes. Allemaal vonden ze dat het wel iets vrolijker of stijlvoller kon, die suffe diabetes, of was het starten van de webshop een manier om hun diabetes te accepteren. Dit maakt het extra leuk om bij deze webshops te bestellen!  

Medtronic 640G / 670G – Bron: Diabetes Feel Goods

Voor de Freestyle Libre, Enlite en Dexcom sensoren en ontvangers kun je voor stickers terecht bij de Nederlandse webshops Diabetes Feel Goods van Nienke of Prikkedief van Marijke. Beide shops verkopen ook stickers voor de Medtronic 640G en de Omnipod (zowel de pod als de PDM). Diabetes Feel Goods verkoopt daarnaast ook stickers voor de Contour, Contour USB bloedsuikermeters en Accu-Check Mobile en bij Prikkedief kun je stickers vinden voor de Contour USB Next.  

Freestyle Libe stickers – Bron: Heloui

Kun bij de Nederlandse webshops niet vinden wat je zoekt? Geen paniek! Er is meer! Voor je Freestyle Libre kun je bijvoorbeeld ook eens kijken bij de webshop van onze zuiderbuurvrouw Héloise of aan de andere kant van de Noordzee bij Organising Chaos van de Britse Claire. Naast stickers voor Freestyle Libre biedt het Duitse PEP ME UP van diabetesblogger Steffi ook stickers voor de Dexcom sensoren en voor de Medtronic 640G en 670G insulinepompen. PumpPeelz uit de Verenigde Straten biedt bovenop dat alles ook stickers voor de Enlite sensoren, Omnipod (zowel de pod als de PDM) en Tandem insulinepomp. 

Dexcom G6 sensor & reader – Bron: Pep Me Up

De enige webshop vooralsnog die stickers aanbiedt voor de Accu-Chek Insight, Accu-Chek Spirit en de Eversense sensor is de Duitse webshop Zuckerschmuck. Voor de Ypsopump en Kaleido insulinepompen hebben we nog geen webshops met stickers gevonden.  

Verschillende opties bij Zuckersmuck

Tasjes 

Pengebruikers kunnen stijlvolle leren tasjes ontworpen door modelabel Fab, bestellen bij de DON webshop (steun je meteen ook Stichting DON – mooi meegenomen!).  

Sugar15 verkoopt iets grotere echt leren tasjes, waar je eventueel ook de PDM van je Omnipod, afstandsbediening van de Accu-Chek Insight of handset van de Kaleido in kwijt kunt. De tasjes kosten 69,95 euro.   

Bron: Sugar15

Bij Prikkedief en Diabetes Feel Goods kun je tasjes bestellen van imitatieleer of stof. Deze tasjes zijn daardoor iets minder kostbaar dan de echt leren tasjes van DON of Sugar15. Bij Prikkedief kun je kiezen uit twee verschillende maten en Diabetes Feel Goods biedt tasjes in small, medium, large en extra large (afhankelijk van wat je allemaal mee wilt en moet nemen).  

Bron: Prikkedief

Voor wie wel houdt van een beetje provocatie, moet eens kijken bij de webshop van Casualty Girl, van de Amerikaanse Monica. Zij heeft stoffen etuis met teksten als ‘All my diabetes shit’ en ‘Test strip graveyard’ (vertaling: teststrip begraafplaats) en heuptasjes met ‘Fuck you diabetes’. De tasjes hebben maar 1 vak en kosten 16,99 USD.  

Bron: Casuality Girl

Via www.pomptasjes.nl kun je heuptasjes bestellen (die je aan je riem kunt bevestigen). De tasjes zijn gemaakt van denim of katoen, en gevoerd met zachte fleece met eventueel een isolerende laag. Alle tasjes worden door Astrid met de hand gemaakt en zijn te bestellen vanaf ongeveer 22 euro.  

Bron: MySugarCase

Het Duitse MySugarCase biedt twee verschillende maten tasjes van imitatieleer (met of zonder schouderband/-ketting), in héél veel verschillende kleuren. Het Amerikaanse Myabetic heeft tasjes, heuptasjes, schoudertassen, rugtassen in alle maten en, jawel … een mannencollectie! Ook heeft Myabetic een ‘Product finder’ op de website, waarbij je in vijf vragen aanbevelingen krijgt voor jouw ideale tas. Voor kinderen kun je eventueel nog kijken bij Funky Pumpers, een webshop uit het Verenigd Koninkrijk. Heb je behoefte aan een tasje gemaakt van een hard materiaal? Kijk dan eens bij het Australische Diabete Ezy.  

Bron: Myabetic

Covers 

Met tasjes en stickers zijn we er nog niet. Voor je Medtronic, Omnipod en Accu-Chek insulinepomp kun je bij je hulpmiddelenleverancier (de Bosmannen, Mediqs, DVN winkels en Diabstores) covers te bestellen in siliconen, stof of imitatieleer specifiek voor je pomp of PDM, meestal gemaakt door de fabrikanten zelf. Of deze covers vergoed worden, hangt af van je zorgverzekering. 

Bron: SugarFam

Het Nederlandse SugarFam maakt herbruikbare covers voor de Omnipod pod, in twaalf verschillende kleuren. Heb je meer behoefte aan een herbruikbare cover voor je pod met een afbeelding of print, kijk dan eens bij het Duitse Pump Suit Cover of het Amerikaanse Pinkery. De covers van SugarFam zijn gemaakt van een rubbersoort en kosten 9,95 euro, de Duitse covers zijn gemaakt van plastic en zijn te bestellen vanaf 8,50 euro en de Amerikaanse covers worden gemaakt met een 3D-printer en kosten 20 USD.   

Bron: Pinkery

Budget tips 

  • Wanneer je je diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel besteld, spaar je punten. Met genoeg punten kun je accessoires kopen op het Puntenplein zoals tasjes van Sugar15 en Prikkedief. 
  • Je kunt je witte Omnipod ook een beetje opleuken met nagellak of stiften! Kijk voor inspiratie eens op het Instagram account van Alice, die elke Omnipod tot een kunstwerkje maakt. 

Mis je een webshop in het overzicht? Laat het ons dan weten en stuur een mail naar info@eendiabetes.nl. Wij zorgen vervolgens dat de webshop wordt toegevoegd aan het overzicht.