Naar de inhoud springen

Diabetesstreetart op dXLisbon

Ik heb een reisbucketlist. Van pyramides zien in Egypte tot op safari ergens in Afrika en bedolven worden onder de konijntjes op het konijneneiland in Japan: plannen genoeg! Sinds kort staat er een nieuwe bestemming op: diabetes-streetart spotten in Los Angeles!

Anne en ik mochten als ukkies van de Stichting namelijk weer op reis. Dit keer naar Lissabon voor de #dXlisbon2019 op uitnodiging van Abbott. Een heel weekend vol pompen vergelijken, stomme diabetesgrappen maken met de enige andere mensen op deze planeet die die grappen mogen maken (“are you supposed to eat that?” “WAAH THERE IS SOMETHING ON YOUR ARM!!) en horen wat er in het buitenland allemaal beter is (eigenlijk alleen maar de sensorvergoedingen. En misschien de Dextro in andere smaken dan multivitamine, citroen en classic). Tussen het feest van herkenning door waren er ook nog inspirerende en interessante praatjes, waarvan er één in het bijzonder uitsprong: Appleton.

About

Appleton is een streetart-artiest met een missie: door mensen elke dag via kunstwerken op straat diabetes te laten zien probeert hij hen bewust te maken van de impact van diabetes. Mensen het gevoel geven dat ze niet alleen zijn als ze het flesje insuline in zijn werken herkennen. En hen bovenal inspireren om verder te leven. Want, verrassing, hij heeft zelf sinds zijn zesde type 1 diabetes.

appleton-artworks-diabetes-awareness-artreport3.jpg

Hij vertelde dat hij vanaf zijn diagnose alle flesjes insuline heeft bewaard. De flesjes zijn iconisch en staan symbool voor alles wat met type 1 diabetes te maken heeft. Hij verwerkt de flesjes op een mooie manier in zijn kunstwerken. Op deze manier draagt hij zijn boodschap uit.

appleton-out-of-the-mine.jpg

En alhoewel de Instagrampagina prachtig is, zou ik al deze kunstwerken toch graag eens in het echt bewonderen. Gelukkig was die bucketlist nog niet zo lang ;).

Onder het werk van Appleton hebben wij nog mooi even een aandenken aan Stichting ééndiabetes kunnen droppen

Disclaimer: De vervoers- en verblijfskosten van dit reisje zijn betaald door Abbott. Als stichting staan wij echter altijd voor het delen van eerlijke informatie. Dit artikel is dan ook volledig onafhankelijk van Abbott geschreven.