Naar de inhoud springen

Meneertje vakantiestress – Romy

Daar is hij weer: meneertje vakantiestress! Elk jaar komt hij even vanaf mijn schouder meekijken of het allemaal goed gaat. Heb jij al kennis met hem gemaakt? 

Dit jaar gaat de reis naar Griekenland. Eigenlijk ga ik bijna elk jaar met de auto op vakantie, dus het vliegen is weer even omschakelen. Wat mag er mee in de handbagage? Waarvoor heb ik precies een verklaring nodig? Mag ik met mijn pomp en sensor door alle poortjes? Ik vind het allemaal best spannend! Vooral de vraag door welke poortjes en scanners ik wel en niet mag. Ik zie mezelf al staan op Schiphol, een rij mensen achter mij, omdat alle scanners uit moeten of op tilt slaan. Uiteindelijk zal het allemaal wel meevallen … 

Sinds kort heb ik een nieuwe diabetesverpleegkundige. Gelukkig kan zij goed omgaan met mij en meneertje vakantiestress. Ze antwoordt tenminste nog steeds heel vriendelijk op al mijn mailtjes :). Ik heb een medische verklaring, recepten in het Engels, een insulinepenschema en een overzicht van mijn pompinstellingen gekregen. Dat moet vast voldoende zijn! 

Mijn medicijnkastje heb ik zo’n dertig keer gecheckt, dus ik denk dat ik alles wel in huis heb. Het in mijn handbagage stoppen doe ik op zijn vroegst eind van de middag en dat ook nog minimaal dertig keer checken ga ik zeker weten doen! Herkenbaar?

Soms zou ik gewoon één keertje op vakantie willen zonder al deze stress. Maar het is niet anders en elk jaar komt het weer goed, dus ook dit jaar ga ik genieten van een heerlijke, relaxte vakantie!