Naar de inhoud springen

Diabetes influencers #1 – girl0ninsulin

Diabetes is vervelend en stom. Toch kent diabetes ook een aantal ‘mooie’ kanten, met op nummer één de diabetescommunity. Deze online community wordt geleid door een aantal Instagrammers en bloggers met type 1 diabetes. De komende weken stellen wij een aantal van hen voor. Deze week: Myrthe van @girl0ninsulin!

Myrthe is 23 jaar jong. In haar vrije tijd geniet ze ontzettend van koken en de natuur: “Een dag wandelen door de bossen en ’s avonds lekker kokerellen is mijn perfecte dag! Sporten probeer ik, maar het blijft een struggle. Hardlopen gaat mij nog het beste af. Nog een paar feitjes: Ik geef elke keer een ander antwoord op de vraag “Wat is je favoriete eten?”. Ik kan simpelweg niet kiezen. Een greep uit mijn vorige antwoorden: hutspot, nacho’s, asperges, zoete aardappelfriet, alles met guacamole en tempeh. Daarnaast ben ik ontzettend gelukkig met mijn lieve vriend, mijn warme familie en super vrienden. Wat niemand eigenlijk weet van mij is dat ik met mijn rechteroor slechthorend ben. Ik ben dus vrij goed geworden in liplezen! Tot slot ben ik een echte huismus. Een avondje op de bank met mijn vriend, een leuke serie en lekkere snacks maakt mij dan ook dolgelukkig. En voordat ik het vergeet: ik heb diabetes type 1.

Dat heb ik inmiddels al 17 jaar. Op mijn vijfde zat ik bij mijn moeder op schoot bij de dokter. Na een vingerprik begon de dokter te praten. Wat ik mij nog kan herinneren, is dat mijn moeder stiekem moest huilen en dat de dokter zei dat ik nog wel even naar het ziekenhuis moest. Ik dacht: “Oké, maar nu lekker naar huis en met de barbies spelen”. Eenmaal thuis aangekomen moest ik van mijn ouders meteen een tas met speelgoed en mijn pyjama inpakken. Ik was zo ontzettend boos dat ik meteen naar het ziekenhuis moest. Ik kwam toch net bij de dokter vandaan? Van de dagen daarna weet ik alleen nog dat ik veel moest huilen, want ik was blijkbaar ontzettend bang voor naalden.

Ik heb mijn diabetes altijd als iets aparts gezien. Iets dat ik erbij moest doen. Het heeft ontzettend lang geduurd voordat ik het echt kon accepteren. Het bleef altijd laag op het prioriteitenlijstje staan. Vanaf mijn 20e ben ik echt serieus aan de slag gegaan met mijn mentale gezondheid waardoor ik veel beter met mijn diabetes om kon gaan.

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met mijn Instagramaccount, om het van me af te schrijven. Daarnaast heb ik een Youtubekanaal over diabetes. Ik voelde me best alleen met mijn diabetes. Ik dacht: misschien als ik heel eerlijk ben, gaan mensen mij beter begrijpen. Toen kwam ik erachter dat er een enorme diabetescommunity is op Instagram. Ik kreeg berichtjes van mensen die zich herkenden in mijn verhaal en het fijn vonden om te weten dat ze niet alleen waren. Waar ik zelf eigenlijk naar op zoek was, me minder alleen voelen, kon ik anderen blijkbaar ook geven! En het enige wat ik daarvoor hoef te doen is heel eerlijk blijven vertellen hoe ik leef met diabetes.

Ik wil graag positiviteit uitstralen met mijn Instagrampagina en mijn gelijknamige Youtubekanaal. Leven met diabetes kan een flinke uitdaging zijn, maar met een beetje positiviteit kom je een heel eind!

Ik deel natuurlijk niet alles op Instagram. De ups en downs met diabetes deel ik 90% van de tijd, maar naast diabetes heb ik natuurlijk ook nog gewoon een leven als student, vriendin, zus, dochter, etc. Dat is wel een nadeel. De Myrthe op Instagram is helemaal echt, maar er is nog zo veel meer!

Dankzij mijn diabetes ben ik een enorme doorzetter geworden. Daarnaast ken ik mezelf goed en weet ik wanneer ik mijn grens heb bereikt. Ik heb ook ontzettend veel leuke mensen leren kennen via Instagram. Daarnaast heb ik een toffe afstudeerstage gevonden dankzij het hebben van diabetes. Genoeg voordelen te benoemen! Ik zou het fantastisch vinden om meer ‘online vrienden’ in het echt te ontmoeten. Ik wil sowieso graag meer gaan reizen. Het lijkt me zo tof om dan ook diabetes meet-ups te organiseren!

Hoe afgezaagd het ook klinkt, mijn levensmotto is: het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen!

Je kunt Myrthe volgen via haar Instagramaccount @girl0ninsulin