Naar de inhoud springen

Diabetes influencers #2 – stayhappy.nl

Diabetes is vervelend en klote. Toch kent diabetes ook een aantal ‘mooie’ kanten, met op nummer één de diabetescommunity. Deze online community wordt geleid door een aantal Instagrammers en bloggers met type 1 diabetes. De komende weken stellen wij een aantal van hen voor. Deze week: Talitha van @stayhappy.nl!

Talitha is 22 jaar en werkt als Growth Hacker. 12 augustus viert zij haar vierde diaversary,  “Dat vier ik altijd met lekkere taartjes, want daar houd ik van! Waar ik nog meer van houd? Van alles: krachttraining, bloggen, spreker zijn, vintage winkeltjes, oude theekopjes, schattige stadjes ontdekken, bloemetjes en nog veel meer.” Ze gebruikt een Omnipod en af en toe de FreeStyle Libre met de MiaoMiao.

“Mijn Instagram begon ik ooit voor bij mijn blog. Ik had nog geen diabetes en deelde mijn fitnessprogress en gezonde recepten. Toen ik diabetes kreeg, begon ik ook daar af en toe iets over te delen. Toen ik mee mocht naar een diabetescongres in Berlijn ging er een wereld voor me open . Het diabeteswereldje is een heuse community! Ik leerde er veel leuke mensen kennen die ook actief zijn op Instagram. Vanaf toen ben ik er echt ingedoken en steeds meer over mijn leven met diabetes gaan delen.”

Talitha heeft een hele positieve houding die doorstraalt in haar Instagramposts: “Ik was na mijn diagnose een half uurtje down. Moest huilen. Mijn leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Maar in dat halve uur heb ik gelijk alles verwerkt. Daarna was ik opgewekt en realiseerde ik me dat je er prima mee kan leven. Dat het heel vervelend is, maar dat er nog veel ergere dingen in het leven zijn.

Sinds ik me in de community begeef, ben ik zelfs bijna trots op mijn diabetes. Het klinkt stom en onlogisch, maar ik vind het geweldig om deel uit te maken van zo’n sterke community, waar we allemaal ons leven rocken met zo’n lastige ziekte. Ik voel me er sterker door.

Op mijn instagram @stayhappy.nl deel ik mijn leven met diabetes. Het gaat ook vaak genoeg niet over diabetes, want mijn leven wordt er niet door beheerst. Daarnaast schrijf ik af en toe een blog op mijn website stayhappy.nl. Ik probeer positiviteit over te brengen. Zelf ben ik bijna elke dag blij en loop ik te zingen op mijn werk. Dat gun ik iedereen! En niet dat je nooit over diabetes in mag zitten, in tegendeel. Soms moet je gewoon even lekker alles van je af klagen en lekker medelijden met jezelf hebben. Mag ook wel eens. Ik wil dat andere mensen met diabetes zich niet alleen voelen, ze laten realiseren dat je veel kunt doen met diabetes en dat je dankzij je ziekte in connectie staat met geweldige mensen. Mensen die je anders nooit van je leven had leren kennen. Dat vind ik het leukste van mijn verhaal delen via Instagram. Samen kunnen we er een feestje van maken.

Wat ik oprecht hoop is dat diabuddies zich gesterkt voelen en af en toe blij worden van mijn posts of stories. Soms loop ik wel eens door de gang op mijn werk met een glimlach. Ik vraag me dan wel eens af: waarom ben ik nu random aan het lachen? Maar het is gewoon omdat ik blij ben en vrolijk. En ik wil graag dat anderen zich ook zo kunnen voelen.

Soms zit ik ook slecht gehumeurd voor me uit te staren hoor! Maar dan realiseer ik me: wat is er nou? Ga ik nu de hele dag boos voor me uit kijken? Daar bereik ik niks mee. En stiekem wil ik het ook niet. Vaak loop ik dan naar mijn favoriete koffietent. Daar draaien ze altijd leuke muziek waar ik spontaan op zou willen dansen. Ik bestel een koffietje, loop naar buiten en geniet van de zon of de frisse ochtendlucht. Ik loop de toeristische route langs het water en kom zo weer vrolijk op kantoor. Het werkt voor mij echt. Bedenk voor jezelf ook zo’n ritueel en stel jezelf zo in dat je er ook echt blij van wordt!”

Volg Talitha op Instagram via @stayhappy.nl en bekijk haar website