Naar de inhoud springen

Geluksmomentjes met diabetes | Aniek

Ik was aan het denken waarover ik mijn volgende blog zou schrijven en ik dacht aan het schrijven van een blog over wat ik lastig vind aan diabetes. Dit is een vraag die ik vaak krijg, maar voor mij zit dat in meerdere dingen, waarover later meer. Toen dacht ik: “Nee, laten we het eerst positief aanpakken”. Dus ik schrijf nu eerst een blog over een aantal geluksmomentjes met diabetes en later een blog over wat ik soms lastig vind aan diabetes. Door het hebben van diabetes zijn er ook nieuwe dingen waar ik gelukkig mee kan zijn!

Een 100% binnen doelbereik bereiken met mijn FreeStyle Libre! Dit vind ik altijd zo leuk! Mijn doelbereik is redelijk strak ingesteld en ik haal dit niet zo vaak. Door een maaltijdpiek zit ik sowieso al 1 keer per 24 uur boven de 8 (en in mijn geval dus boven mijn doelbereik).

Mijn pomp heeft een pomppyjama, gemaakt door mijn zusje. De achterkant van mijn pomp is van metaal en wordt dus superkoud als hij ’s nachts in bed ‘buitenboord’ ligt. En er niets stommer dan midden in de nacht zo’n koude pomp tegen je rug aan te krijgen terwijl je lekker ligt te slapen.

Nieuwe stickers voor op je sensor of pomp. Super leuk om je spulletjes op te fleuren. Iedere twee weken zoek ik samen met een collega een nieuw vrolijk stickertje uit. Ik ben stiekem een beetje verslaafd aan het afspeuren van het internet voor nieuwe stickers en ik heb dan ook een hele collectie waaruit ik kan kiezen.

Diabetestasjes! Ik vind het leuk om nieuwe tasjes om mijn diabetesspulletjes in te bewaren uit te zoeken. Ik moet mezelf dan ook regelmatig inhouden om niet weer nieuwe dingetjes te bestellen.

Een naderende hypo terwijl je nog een bak overheerlijk ijs in de vriezer hebt! Of nog een paar Oreo’s, lekkere koekjes, stukje chocolade of ander lekkers dat je al een paar dagen aanstaart vanuit de keuken.

Als je zelf niet uit bed hoeft om eten te halen als je een hypo hebt. Mijn vriend is van de overtuiging dat als hij iets kan bijdragen om de diabetes makkelijker te maken, hij dat met alle liefde doet. En dat uit zich vaak in het halen van iets te eten als ik NET in bed lig en mijn sensor scan en zie dat ik nog wat moet eten. Hij vindt het dan helemaal niet erg om even op suikertocht naar de keuken te gaan en wat te eten te halen. Zo fijn is dat!

Als je zusje een zak chips in huis haalt voor na het stappen. Dit is voor iedereen natuurlijk heel prettig, maar met diabetes moet je na het stappen iets vettigs met koolhydraten eten, zoals frietjes of chips. Ik vergeet dit vaker als ik ergens anders ga slapen, dus ik was superhappy dat zij er wel aan gedacht had en dat we gezellig chippies konden eten toen we thuis kwamen na een avondje stappen.

Andere mensen tegenkomen met type 1 diabetes. Ik zie hier ook altijd supergrappige memes over voorbij komen op social media. Het is inderdaad alsof je een zeldzame diersoort tegenkomt, en ik zeg ook altijd “Heeee kijk die heeft ook een pomp/sensor/FSL”. Volgens mij denken mensen om mij heen dan wel eens “Whatever”, maar op de een of andere manier is het leuk om een medediabeet tegen te komen, haha.

Eten bij de McDonald’s. Wellicht worden de meeste mensen hier gelukkig van, maar als ik dan toch fastfood moet eten, is de McDonald’s superchil omdat ze daar heel handig de koolhydraatberekening op de achterkant van de placemat hebben staan. IDEAAL!

Oke, dit was een korte opsomming van een aantal geluksmomentjes! Met deze positiviteit in het achterhoofd ga ik aan de slag met de volgende blog!