Naar de inhoud springen

De 10 meestgelezen blogs van 2019 | Jaaroverzicht

In 2019 hebben we bij Stichting ééndiabetes weer flink ons best gedaan. Er kwamen dit jaar 76 nieuwe blogs online, waarin we in totaal met z’n allen meer dan 37.500 woorden schreven. Op de website staan nu ruim 560 informatieve en inspirerende artikelen over type 1 diabetes! We zetten de 10 meestgelezen blogs nog eens voor je op een rijtje.

10. Hey, het is okay| Câthy

Je maakt fouten. Je vergeet dingen. Je doet bewust het tegenovergestelde van wat goed voor je is. Dat doen we allemaal, want we zijn allemaal mens. Câthy steekt je een hart onder de riem: het is okay!

9. Als de pomp voor jou gaat nadenken | Suzanne

Suzanne stapte dit jaar over op een spiksplinternieuwe insulinepomp: de 670G. Deze pomp heeft een automodus die automatisch wat meer- of minder insuline gaat afgeven, afhankelijk van je glucosewaarde. Er bleek grote interesse in haar ervaringen met deze nieuwe pomp!

8. Een interview met de medisch psycholoog – Emiel Boogerd

Het kamertje van de medisch psycholoog lijkt soms een beetje geheimzinnig. De drempel lijkt voor sommigen tot halverwege het plafond te zitten. En wat gebeurt daar binnen nu precies? We vonden het hoog tijd om een kijkje te nemen …

7. Diabetes is géén fulltime baan | Anne

Type 1 wordt vaak beschreven als een fulltime baan, omdat het ontzettend veel werk is om alles bij te houden en overal rekening mee te houden. Toch vindt Anne dat er soms wat overdreven over gepraat wordt: ja, het is véél werk, maar voor de meesten zeker geen fulltime baan.

6. Update automodus Minimed 670G | Suzanne

Ook in Suzanne’s update waren jullie reuze benieuwd: hoe bevalt zo’n semi-automatische insulinepomp nu na een paar weken gebruik? Het tipje van de sluier: Suzanne heeft er genoeg op aan te merken …

5. Van spuiten word je dik, dus dan maar niet?

Ook hele serieuze onderwerpen komen in het rijtje voorbij. Dit artikel gaat over het spelletje dat je hoofd met je kan spelen, waardoor je denkt dat het een goed idee is om op insulinerantsoen te gaan. Want dat is natuurlijk hartstikke ongezond. Goed om bij stil te staan.

4. Stickers, covers & tasjes voor je pomp, meter en sensor

Pompen, sensoren en bloedsuikermeters staan niet bekend om hun flitsende looks. We blijken grote behoefte te hebben om ze massaal op te fleuren, personaliseren en beschermen. Dit artikel biedt een overzicht met leuke webshops in binnen- en buitenland waar je accessoires kunt bestellen!

3. Laat ze maar lekker denken | Anne

Je wil laten zien dat diabetes best een ingewikkelde ziekte is, maar niet dat mensen rekening met je houden. Je wil dat ze zien hoeveel tijd en energie het kost, maar niet dat ze je zielig vinden. Je wil dat ze snappen dat je koolhydraten telt, maar niet dat ze suikervrij gebak kopen. Deze blog gaat over het keurslijf waar je omgeving aan moet voldoen.

2. Je Freestyle Libre upgraden tot CGM met bluetooth add-ons

Dat dit artikel op nummer 2 staat is geen verassing: het heeft alles te maken met de vergoeding van Flash Glucose Monitoring! Nu iedereen wat zakcenten over heeft, worden deze overduidelijk gestoken in een upgrade voor de Libre: massaal zoeken we info op over bluetooth add-ons die je Libre omtoveren tot continue glucose monitoring (CGM)!

1. 11 soorten hypo’s | Sanne

Stipt op nummer één staat een artikel over hypo’s! We hebben ze in allerlei soorten en maten. In dit artikel worden al die verschillende hypovormen op een rijtje gezet. Van washandjeshypo tot rietjeshypo … ze komen allemaal wel eens voorbij. Herken je je ook in één van de 11 hyposoorten?