Naar de inhoud springen

De meest opvallende zoektermen van 2019

Het leukste aan het beheren van een website? De zoektermen! Achter de schermen kunnen we zien met welke zoektermen mensen via een zoekmachine op onze website belanden. Naast het feit dat wijzelf en onze vrijwilligers soms flink gestalkt worden, zitten er ook zeker een aantal pareltjes tussen!

Wat mag je niet eten als je diabetes bent type 1

Ben jij diabetes? Kunnen we je voor de rechter slepen? En het antwoord op je vraag lijkt me heel vanzelfsprekend: koekjes met vergif. Logisch toch?

Pompje bovenarm

Ja … wat is dat toch hè. Die vierkantje blokjes die we allemaal op onze bovenarmen dragen. Inderdaad geen muggenpleister. Ook geen pompje. Zo’n pompje is namelijk best wel groot als je hem 24/7 aan je lijf draagt. Zeg maar gerust een pomp.

Waarom doet een prik pijn

Ach, een naald in je lijf duwen, dat doet toch geen pijn. Alle fabrikanten maken tegenwoordig pijnloze naalden. Spuiten doe je toch voor je plezier.

Diabetes broeken

Diabetes broeken? We hebben overzichten met tasjes, stickers, banden en klemmen. We zijn bekend met diabetessokken, of shirts met een gave opdruk, maar BROEKEN?

De 16 beste voedingsmiddelen bij diabetes

Neemt u pen en papier erbij: cupcake, chocolade, pepernoten, m&m’s, chips, patat, pannenkoeken, kapsalon, popcorn, worstenbroodjes, hamburgers, Mars, Snickers, paaseitjes, appeltaart met slagroom en Ben & Jerry’s. Fantastisch voor je geluksgevoelens. Werkt stressverlagend en daarmee ook bloedglucoseverlagend.

Diabetes mobiele pomp zonder draad

Een mobiele pomp! Dat zou wat zijn, als ze níet mobiel waren.

Hoe is het leven als een diabetees

Kwalitatief Uitermate Teleurstellend. Maar kan ook heel leuk zijn.

Vrouw met spierballen

Wedden dat deze persoon Loes d’r foto heeft gevonden. De meest fancy cyberwoman spierbal ever.

Arts proeft urine

Lekker glaasje urine. Hmm. Zo deden ze dat vroeger inderdaad, om te checken of je diabetes hebt.

Klusdrop

Is weer eens wat anders dan autodrop.

Aniek is stom

Zo gaan we hier niet om met onze vrijwilligers! Onze Aniek is een schat. En wáág het niet om nog eens te zeggen dat ze stom is. Dan komen we hoogstpersoonlijk naar je toe, met onze insulinepennen en een niet-verwisselde stompe naald!

Wat kost een diabetis cenzor?

Een diabetis cenzor wordt sinds kort godzijdank vergoed. Sommige, tenminste.

Navel beschermer

Ahja. Ahja.

Kaneeltabletten diabetes

Don’t go there. Just. Don’t. Do. It.

Hyp lijkt op dronekn zijn

Je lijkt zelf dronken. Of heb je een hypo?