Naar de inhoud springen

13 diabetesdingen om te doen in sociale isolatie

Nu we allemaal zoveel mogelijk binnen blijven, 1,5 meter afstand van elkaar houden en in sociale isolatie zitten, is er eindelijk eens tijd om die diabetes-gerelateerde taakjes en klusjes af te ronden. Wij hadden nog wel wat ideeën liggen, en dus delen we met je: 13 diabetesdingen om te doen in thuisquarantaine of sociale isolatie!

De teststripbegraafplaats op de bodem van je tas opruimen
Wedden dat er een hele voorraad tevoorschijn komt? Zelfs als je denkt dat je je stripjes goed opruimt, kom je ze overal tegen. Alhoewel: sinds de vergoeding van de Freestyle Libre is dit perikel aardig verminderd. Hoe zit het met de bodem van jouw tas?

Je lancet verwisselen
Tijd om een nieuwe uit je lade te pakken. You can do it!

Een taart bakken en de koolhydraten goed uitrekenen
Twee vliegen in één klap: taart is natuurlijk fantastisch, en als je er dan ook nog heerlijke bloedglucosewaardes aan overhoudt, is die taart ineens véél lekkerder.

Je jaszakken legen
Natgeregende of rotte, zwarte dextro is toch niet meer lekker om te eten.

Je kast of lade met medische zooi structureren en opruimen
De voorraad diabetesmateriaal stapelt zich op in de loop der jaren. Dit is de ideale tijd om alles eens uit die kast of lade te halen en het helemaal op nieuw in te richten, zodat je nooit meer iets kwijt bent! Je kunt ook meteen die meter waar je geen strips voor hebt, of infusiesets die over de datum zijn weggooien.

INSULINE HAMSTEREN
Grapje. Niet doen. Hamster liever ook geen WC-papier. Billen kunnen we nog wassen met washandjes. En insuline halen we ook alléén als we het nodig is, want er is voldoende voorraad. Afgesproken? Mooi zo.

Een lofzang voor je diabetesteam schrijven
Gewoon omdat die mensen elke dag weer voor je klaarstaan. Ze kunnen vast wel wat positiviteit gebruiken.

Je insulinepomp of sensor uitlezen en zelf goed bekijken
Want we kunnen het wel allemaal door onze lieve dvk’s laten doen, maar in de ziekenhuizen kunnen we de komende tijd niet terecht. Kijk dus zélf eens naar die grafieken en getallen. Wat valt je op? Wat zou je graag anders zien?

Je aanmelden als vrijwilliger bij een diabetesorganisatie
Omdat je er meteen nieuwe vrienden bij krijgt. Omdat je je vrije tijd dan kunt besteden aan een nuttig doel. En gewoon omdat het leuk is. Twijfel je? Stuur ons een mail! Dan kunnen we kletsen. Is gezellig.

Het internet afstruinen naar de leukste tasjes, stickers en hoesjes
Er zijn namelijk en boel webshops in binnen- en buitenland waar je de leukste spullen kunt vinden om je diabetesmaterialen mee op te pimpen. En we mogen onszelf best een beetje verwennen, te midden van corona-ellende.

Je verdiepen in DIY closed-loop systemen
Altijd al de interesse om zelf je eigen closed-loop te maken? Misschien is het wel iets voor jou! Ga op het internet of op Facebook op zoek, laat je informeren en kijk of het iets is wat je wil en kunt. Het zelf maken van zo’n systeem is natuurlijk een ideaal karweitje als je tóch de hele dag thuis zit.

Eens een kijkje nemen hoe de rest van de diabetescommunity zich bezighoudt
Een ode aan social media! Kijk eens op Instagram of Facebook en klets met een ander die ook diabetes heeft. Super gezellig!

Verminder je coronastress en lees ons artikel over Corona
Want stiekem zijn er heel wat nuances de plaatsen bij alle berichtgeving over diabetes en corona. Natuurlijk nemen we het super serieus, maar hier en daar zijn wat kanttekeningen te plaatsen voor jongvolwassenen.

We hebben een heel tof diagnosemagazine geschreven.
Het is de primeur van onze eigen sociale isolatietijd … En het goede nieuws is: het magazine is binnenkort online gratis beschikbaar. Houd onze kanalen dus extra goed in de gaten. We houden je op de hoogte!

Tot slot het volgende aanbod. Het is een lastige tijd en het kan zijn dat je het er lastig mee hebt. Misschien voel je je alleen. Misschien ben je bang wat het virus met jou en je gezondheid doet. Misschien valt het binnen zitten je zwaar. Of misschien verveel je je dood. We zijn er voor je! Neem contact op, als je wilt kletsen.