Naar de inhoud springen

Met de groetjes van de Stichting eendiabetespiet!

Lief persoon met diabetes,

Guttegut, wat was dit een jaar, gelukkig is 2020 bijna klaar. Het kan ook diabetes-wise alleen maar beter gaan, maar dan moeten we wel eerst het consensusdocument van de NDF verslaan.

Want wat een kommer en kwel, Dat consensusdocument kwam er dit jaar wel. Het slaat alleen vrijwel nergens op, Maar de betrokken partijen vinden het helemaal top.

Zouden ze niet snappen aldaar, Wij zijn met al die stomme regeltjes en oneerlijkheid helemaal klaar, Een fijn leven willen wij leiden met zo min mogelijk diabetesgezeik, En de CGM brengt dat binnen handbereik!

Tja, we hebben een FSL en zelfs de FSL twee, En daar lukt het ook wel mee, Maar helemaal niet goed genoeg, Vandaar dat je de sint dit jaar wederom om CGM-vergoeding vroeg.

Misschien kan Sinterklaas minister van Ark overtuigen, Dat zij als minister voor CGM’s moet gaan juichen, Dan wordt het aantal hypo’s en hypers flink gereduceerd, Wanneer de Sint over de daken galoppeert.

Want hoe je het ook went of keer: diabetes blijft klote, Zeker bij zo’n hyper na een handje chocoladekruidnoten, Of een hypo tijdens het lezen van je Sinterklaasgedicht, Die overigens prima met wat schuimpjes kan worden verlicht.

Of wat dacht je van een falende pomp midden in de nacht, Het is ongestoorde slaap waar je naar smacht, En weet je, iedereen mag het weten: Het liefste zouden wij diabetes ook een keer vergeten!

En dan nog al dat onbegrip, Daarvoor heeft de Sint nog wel een goede tip, Stichting eendiabetes heeft een blog en een filmpje hierover gemaakt, En ook nog een magazine dat je allicht raakt.

Misschien gaan mensen dan eindelijk eens begrijpen, Dat het woord suikerziekte net zo erg is als iemand knijpen, Want diabetes heeft weinig met suiker te maken, Dus laat na wat insuline je die marsepein en chocoladeletters vooral goed smaken!

Maar weet je wat aan diabetes misschien wel het moeilijkst is? Al dat zelfmanagement, dat is zeker niet mis, Je bent er altijd mee bezig in je hoofd, Dat soms de goede moed en de wilskracht om dat te doen langzaam uitdooft.

Je wilt vaak ook graag je best doen, Maar krijgt zelden strakke lijntjes in je schoen, Onthoud daarvoor dat ziekte geen wedstrijd is, Je kunt nooit alles goed doen, want die alvleesklier is gewoon een groot gemis.

Om nog terug te komen op de kern van het verhaal, Een CGM willen we allemaal, Want daarmee is het leven met diabetes gewoon een heel stuk leuker, Snap dat nou eens Zorginstituut Nederland, jij vergoedingsmierenneuker!

Tot die tijd en ook daarna zullen we er voor je zijn, Want diabuddies, herkenning en stomme diabeteshumor zijn gewoon heel fijn, Heb je dat nog nooit gezien, ga dan snel naar onze Facebookgroep heen, Want type een heb je niet alleen!

Veel liefs, De Stichting eendiabetespiet

Meer sinterklaasgedichten met een diabetesrandje? Klik hier voor het gedicht uit 2018 en hier voor die uit 2019!