Naar de inhoud springen

Diabetesbureaucratie

Diabetes promoveert me met enige regelmaat van lijdend voorwerp naar secretaresse. En dat is niet zo mijn ding. Zo niet mijn ding dat ik soms een lading boosheid uitstort over een mevrouw van een telefooncentrale die ook weinig aan de diabetesbureaucratie kan veranderen. En dat is ook niet zo mijn ding, boos zijn op mensen die er ook weinig aan kunnen doen.

Het is een ernstig onderbelichte kant van ‘ziek-zijn’. De bureaucratische kant. Diabetes is naast veel werk in je dagelijkse leven ook heel veel regelwerk. Vooral als je gaat voor de best mogelijke behandeling, daar zelf graag over meedenkt en daarnaast een leuk leven wilt. Vooral dan is diabetes veel regelwerk. 

Nieuwe infusiesets? Minstens zes keer bellen en dan alsnog de verkeerde ontvangen. Andere insuline willen dan het preferentiebeleid je toestaat? Je kunt beter in de apotheek kamperen om dat rond te krijgen. Een afspraak bij de internist verzetten duurt langer dan de afspraak zelf, zeker als je iemand van het klantcontactcentrum aan de telefoon krijgt die niet snapt dat als je hebt afgesproken lab en afspraak op dezelfde dag te doen, de afspraak dus niet al om negen uur in de ochtend kan. Ze was niet gevoelig voor al mijn logica, dus nu wordt het lab wel na mijn afspraak- dan kunnen de internist en ik het misschien gewoon hebben over de dingen die er voor mij toe doen. Ondanks de strubbelingen van de telefooncentralemevrouw dat de afspraak zonder labuitslagen geen zin heeft “want dat is waar de hele afspraak om gaat”… Ik bepaal zelf wel waar mijn afspraken over gaan! Eigenlijk gaat niets in de diabeteswereld vanzelf of makkelijk.

En daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in. Ik heb in mijn ogen betere dingen te doen. Ik wil gewoon dat dingen automatisch gaan. Daarom wil ik graag iedereen die deze bureaucratie creëert oproepen om te kijken of het niet makkelijker kan. Volgens mij kan het makkelijker. Volgens mij is het veel goedkoper als jullie naar mij luisteren in plaats van naar machtigingen van zorgverleners. Ik weet zeker dat als de juiste partijen een keer om tafel gaan zitten dergelijke processen veel makkelijker gemaakt kunnen worden. Laat het me maar weten als ik mee kan denken, want dat doe ik dan wel weer heel graag!