Naar de inhoud springen

Lekkere smaken druivensuiker en waar ze te vinden

Kun je de woorden citroen, multivitamine en classic nooit meer horen zonder een nare smaak in je mond te krijgen? Je bent niet de enige! Maar wist je dat er online nog veel meer varianten van druivensuiker (Dextro) bestaan? Wij zetten winkels waar je andere smaken Dextro kunt krijgen op een rijtje!

Normal

De Normal is een fysieke drogist op een aantal plekken in Nederland waar ze Dextro met bessensmaak verkopen voor 1.59 per twee rollen. Dit is een van onze favoriete smaken: zoet, met een wat frissere nasmaak dan Dextro Multivitamine.

Zuckerschmuck

Zuckerschmuck is een Duitse webwinkel die naar Nederland verstuurt. Ze verkopen onder andere:

– Cacaodextro (smaakt naar een solide variant van poeder voor chocolademelk)

– Glucotabs (vooral de framboos is lekker, maar het is wel wat poederiger dan je allicht gewend bent: als je gevoelige luchtwegen hebt moet je hier snel van hoesten!)

– Magnesium (smaakt als classic, maar dan wat frisser. Schijnt ervoor te zorgen dat je minder last hebt van spierkrampen bij een hypo)

– Coladextro (stelde ons wat teleur, maar smaakt wel een beetje naar cola)

– Perzikdextro: smaakt een beetje naar perziksnoepjes

– Appeldextro: vormt een soort vreemd schuim in je mond, smaakt ook wat zurig

– Kersendextro: zoet en fris tegelijk

– Bosvruchten.

Lidl

Bij de Lidl verkopen ze doosjes met kersendextro. De tabletten zijn wat kleiner dan de normale dextro, maar de smaak is goed (fris en zoet) en ze zijn goedkoop!

Kruidvat

Kruidvat verkoopt naast de standaard smaken huismerk druivensuiker in de smaken Lime en Aardbei. De aardbeiensmaak is weeiig zoet, maar de limevariant smaakt lekker fris. De druivensuiker is ook nog eens goedkoper dan die van Dextro.

Online Nederlandse drogisterijen

Ook op Nederlandse websites zijn verschillende soorten druivensuiker te vinden. Hier kun je bijvoorbeeld verschillende varianten Glucotabs vinden (vooral de bosbes en framboos zijn lekker!) en hier verkopen ze Dextro met bosbessensmaak en SportDextro(classic met toegevoegde vitamines)