Naar de inhoud springen

Activiteitenoverzicht

Diabetes Vereniging Nederland, JDRF, Diabetes Fonds, Bas van de Goor Foundation en Stichting DON organiseren regelmatig leuke activiteiten, clinics, challenges voor jongvolwassenen met type 1 diabetes. Daarnaast zijn er regelmatig andere organisaties die wat leuks op de planning hebben staan. Op deze pagina vind je een overzicht van al deze activiteiten (voor zo ver wij op de hoogte zijn gebracht) en hoe je je kunt opgeven!

17 maart 2018 – Joop Zoetemelk Classic – Leiden

Ook dit jaar vindt de Joop Zoetemelk Classic plaats. Joop Zoetemelk komt helemaal over uit Frankrijk om het startschot te lossen. JDRF zal dit jaar weer mee doen met een zo groot mogelijk team. Zo fiets je die dag niet alleen van start naar finish, maar ook van Type één naar Type géén. Treed in de pedaalslagen van Nederlands grootste wielerheld en fiets mee richting een wereld zonder Type 1 Diabetes! Er zijn verschillende routes, en deelname kost 25 euro. Meer informatie.

12 april 2018 – Diabetes type 1 bijeenkomst – Leiden

In het LUMC nemen twee vooraanstaande wetenschappers je op 12 april mee in hun onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes type 1. Ook word je in vogelvlucht bijgepraat over de concrete doelen van het Diabetes Fonds. En dan is het tijd voor jou! Je hebt alle ruimte om informeel en met een drankje erbij van gedachten te wisselen met onderzoekers, aanwezigen en medewerkers van het Diabetes Fonds. De avond is gratis. Meer informatie en aanmelden.

17 april 2018 – Back on track – Haarlem

Op 17 april organiseert de Bas van de Goor Foundation in Haarlem een bijeenkomst voor volwassenen die onlangs gediagnosticeerd zijn met type 1 diabetes, of al langer de diagnose hebben maar nog worstelen met vragen over leefstijl, voeding, sport of diabetes in het algemeen. Het doel is om deze mensen zo snel mogelijk te helpen bij het vinden van een optimale “work/life/diabetes balance”, vandaar de naam “Back on Track”. Dit doen we met een avondvullend programma waarin diabetesmanagement in combinatie met voeding en sportief bewegen centraal staan. Meer informatie.

30 april 2018 – Outdoorweek – Ardennen

Komend jaar slaan Diabetesvereniging Nederland (DVN) en de Bas van de Goor Foundation (BvdGF) de handen ineen en organiseren samen een outdoorweek voor jongeren van 18 tot 35 jaar! Op jezelf gaan, je rijbewijs halen, stappen, sporten en daten horen bij je leven. Maar ook met de transitie van kinderarts naar internist heb je te maken (gehad). Hoe doe jij dat allemaal? Of hoe heb je het aangepakt? Waar lopen anderen tegenaan? Kortom: wat zijn jouw ervaringen met je zelfmanagement? Wat doe jij voor je diabetes, terwijl je een leuk leven leidt? Ga je daarnaast een sportieve uitdaging niet uit de weg? Geef je dan op voor deze Outdoorweek! Meer informatie.

16 juni 2018 – JDRF One Walk – Zeist

De JDRF One Walk is een evenement dat draait om één doel: stappen zetten voor een wereld zonder Type 1 Diabetes! Meer informatie.

8 juli 2018

DVN JONG organiseert een ruiterkamp voor jongeren tussen de 16 en 20 jaar. Paarden pimpen, springen, dressuur, paardenvoetbal, buitenrit zijn allemaal onderdelen die zomaar langs kunnen komen tijdens dit ruiterkamp voor jongeren. Meer informatie.