Naar de inhoud springen

Oproepen

Men is op zoek naar jou!

Op deze pagina vindt je oproepen waarbij hulp van jongvolwassenen met type 1 wordt gezocht. Meld je aan als proefpersoon voor medisch, wetenschappelijk onderzoek, vul een enquête in of doe mee met het marktonderzoek van een farmaceut, meld je aan voor een interview of steun andere initiatieven!

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. Wil jij ook een oproep plaatsen? Mail Sanne via sanne@eendiabetes.nl en omschrijf duidelijk de oproep inclusief start- en einddatum.

Meehelpen in de zoektocht naar wat de gevolgen zijn van hypo’s op hart en vaatziekten?

12-06-2019

Er is een link tussen hypo’s en een verhoogd risico op het krijgen van hart en vaatziekten, maar wat die link precies is, is nog onbekend. Het Radboudumc doet hier nu onderzoek naar. Hiervoor zoeken zij mensen met type 1 diabetes of type 2 diabetes. Voor dit onderzoek wordt met een infuus je bloedglucosespiegel verlaagd terwijl er gekeken wordt naar klachten van een hypo, er geheugentesten worden afgenomen en er bloed wordt afgenomen. Meer informatie vind je hier! E3 Advertentietekst Mensen met Diabetes 2018-5073 Versie3.maart2019

Hypo’s beter voelen door een pilletje?

26-08-18

Sommige mensen voelen hypo’s minder goed aankomen. Het RadboudUMC doet nu onderzoek of een medicijn dat momenteel gebruikt wordt in de behandeling van type 2 diabetes, dapagliflozine, kan helpen in de hypogevoeligheid. Hiervoor zoeken zij mensen met type 1 diabetes die hun hypo’s minder goed voelen, tussen de 18 en 75 jaar zijn en een HbA1c van < 9%/ 75 mmol/mol hebben. Voor dit onderzoek slik je twee keer acht weken één keer per dag ofwel een pilletje dapagliflozine ofwel een placebo. Aan het eind van beide periodes wordt met een infuus je bloedglucosespiegel verlaagd terwijl er wordt gekeken naar of je symptomen van een hypo ervaart. Meer informatie vind je hier!

Radboud-UMC zoekt mensen met goede hypo-awareness voor onderzoek!

11-08-2018

Onderzoekers van het Radboud willen onderzoeken of de toediening van lactaat de doorbloeding van de hersenen tijdens een hypo kan verbeteren. Daarvoor zoeken ze proefpersonen vanaf 18 jaar met goede hypo awareness en een HbA1c onder de 75 mmol/mol (9,0%). Je moet twee ochtenden naar het Radboud-UMC om 2 uur in een MRI-scanner te liggen. Je krijgt hier een vergoeding voor. Meer info vind je hier.

VUmc onderzoekt ‘ervaren last’ van diabetes (alle types). Deel jouw ervaringen!

06-12-2017

Het VUmc onderzoekt de last die volwassenen vanaf 18 jaar met diabetes ervaren (van zowel type 1 als type 2). Met de resultaten van het onderzoek kan de behandeling van diabetes beter worden afgestemd op persoonlijke behoeften. Wat moet je doen? Je stuurt een mailtje naar k.hageraats@vumc.nl dat je graag wilt meewerken aan het onderzoek. Je krijgt dan een link toegestuurd met een vragenlijst en na drie maanden krijg je nogmaals dezelfde vragenlijst, zodat het team kan kijken of de ervaren last verandert over tijd. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Doen!

 

Meld je aan voor het patiëntenpanel Diabetes Mentaal van het VUmc

20-06-2017

Het VUmc in Amsterdam is op op zoek naar (jong)volwassenen en ouderen met type 1 (en type 2) diabetes die de afdeling Diabetes Mentaal van het VUmc willen adviseren bij projecten gericht op zorginnovatie. Het gaat hierbij om een applicatie en online coaching van psychologische klachten en zelfmanagement. Het gaat om een belasting van gemiddeld een uur per maand, met afwisselend bijeenkomsten in het VUmc en thuisopdrachten. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan deze online coaching en applicatie, klik dan hier voor meer informatie.

Stichting D-Support zoekt oppaskandidaten met diabetes

– doorlopend – 

Stichting D-Support brengt ouders van kinderen met type 1 diabetes in contact met oppaskandidaten met ervaring en/of kennis van type 1 diabetes. Een succesformule! En D-Support zoekt momenteel op korte termijn enthousiaste oppaskandidaten in de volgende regio’s: Nijmegen, Monster, Rotterdam, Vlaardingen, Emmeloord, Steenwijk, Tilburg, Oss en Druten. Maar de stichting is ook doorlopend op zoek naar nieuwe oppaskandidaten. Lees het interview met initiatiefneemsters Guusje Neijens en Maryse Beumer op onze site of bezoek de website!

Stichting ééndiabetes zoekt enthousiaste vrijwilligers!

– doorlopend –

Onze stichting is de afgelopen drie jaar enorm gegroeid! Om te kunnen blijven groeien en al onze ambitieuze ideeën te kunnen blijven uitvoeren, zoeken we doorlopend naar enthousiaste vrijwilligers. Mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar, die het leuk lijkt om andere jongvolwassenen te ondersteunen en/of inspireren in een zo positief mogelijk leven met type 1 diabetes. Klik snel door naar deze pagina!