Naar de inhoud springen

De stichting

Hallo! Wij zijn Anne, Minou & Sanne. We zijn jong én we hebben type 1 diabetes. Een flinke uitdaging, want als je jong bent heb je wel belangrijkere zaken aan je hoofd dan koolhydraten tellen, je vingers kapot prikken en jezelf uit vervelende hypo’s eten. Dat snappen wij als geen ander! Daarom hebben wij, als dagelijks bestuur van Stichting ééndiabetes, een doel: alle jongvolwassenen met type 1 diabetes motiveren tot een zo positief en zelfstandig mogelijk leven!

Ontstaan

Câthy, Jasper en Matthijs hebben Stichting ééndiabetes officieel opgericht op 3 januari 2013, vanuit het idee dat er iets ontbrak binnen de diabeteswereld. Ze kwamen erachter dat er online eigenlijk helemaal niet zo veel te vinden was voor jongvolwassenen met type 1, en van daaruit ontstond het begin van Stichting ééndiabetes: een Facebookgroep en een kleine blog. Inmiddels is Stichting ééndiabetes uitgegroeid tot een stichting die écht meedoet in de diabeteswereld. Câthy, Jasper en Matthijs hebben op hun vijfjarig jublileum (3 januari 2018), het stokje overgedragen aan een nieuw bestuur bestaande uit Bastiaan, Sanne, Donja en Anne. Van 1 januari 2020 tot 1 februari 2021 hebben Anne en Sanne het bestuur samen gedaan. Sinds 1 februari 2021 worden zij versterkt door Minou. Zij zijn met zijn drieën heel enthousiast en gedreven om van Stichting ééndiabetes een nog groter succes te maken! Lees hier meer over het bestuur en de vrijwilligers.

Missie en visie

Met onze website en stichting willen we jongvolwassenen (18 tot 35 jaar) graag op weg helpen in de diabeteswereld. In het ziekenhuis word je behandeld door een internist en diabetesverpleegkundige, maar met die driemaandelijkse tien minuutjes ben je er nog lang niet! Diabetes heb je immers 24/7, en buiten de vier muren van het ziekenhuis om is er nog zoveel te leren en ontdekken. En daar willen wij bij helpen!

Dat doen we door het delen van oprechte ervaringsverhalen en eerlijke informatie. Als onafhankelijke partij willen we initiatieven samenbrengen door nauw samen te werken met bijvoorbeeld farmaceuten, artsen, diabetesverpleegkundigen en onze doelgroep. Bovendien hebben we een groep enthousiaste vrijwilligers die een steentje bijdragen door hun ervaringen te delen. We richten ons niet op problemen, maar op oplossingen en mogelijkheden.

Kernwoorden die voor ons centraal staan zijn: oprecht, eerlijk en vernieuwend. We zijn geen doktoren, maar we weten wel ontzettend veel van het praktische gedeelte van leven met type 1 diabetes. Samen met al onze vrijwilligers hebben we een boel ervaringsdeskundigheid in huis. Stichting ééndiabetes is voor en door jongvolwassenen met type 1 diabetes. Stichting ééndiabetes is voor en door jou! Kijk ook eens naar ons introductiefilmpje!

Meehelpen?

Wij staan altijd open voor ideeën van anderen en werken graag samen met andere partijen, als je idee aansluit bij de missie en visie van onze stichting. Neem contact op met info@eendiabetes.nl

Financieel

Wij zijn een non-profit organisatie en draaien volledig op vrijwilligers. We staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en zijn een ANBI (Algemeen Nut Beoogende Instelling). We financieren de stichting volledig door middel van sponsoring en donaties. Klik hieronder voor de jaarrekeningen: