Naar de inhoud springen

Het team

Stichting ééndiabetes is een vrijwilligersorganisatie voor en door jongvolwassenen met type 1. Naast het runnen van de stichting hebben alle bestuursleden ook nog een studie of baan om handen, net zoals veel van onze vrijwilligers. Maar wie zit er nu eigenlijk in het bestuur? Wie zijn die mensen achter de columns? Wie zijn die vrijwilligers die ons op de achtergrond een handje helpen? Leer ons kennen!

Het bestuur

Anne

IMG_20180207_181833

Anne (1998) studeert gezondheidswetenschappen in de gezelligste stad van het zonnige zuiden: Maastricht. Ze luistert en maakt graag muziek, speelt saxofoon (bij voorkeur jazz & swing) en volleybalt. Anne houdt er niet van om stil te zitten en had na de diagnose type 1 diabetes op haar zeventiende meteen het gevoel dat ze er ‘iets’ mee moest. Heel snel daarna is ze columns gaan schrijven voor ééndiabetes en onderdeel geworden van de redactie. Inmiddels is ze voorzitter en webmaster bij ééndiabetes, maar ook fervent reclamemaakster: als je iemand met een ééndiabetes-tasje en een oma-fiets over het Vrijthof ziet scheuren, heb je haar waarschijnlijk in zicht. Anne heeft de Kaleido insulinepomp en gebruikt zo nu en dan de Freestyle Libre.

Volg Anne op Instagram of stuur een mail.

Sanne

5b6ebca3-cd14-4158-a06b-a764bf16f04b.jpg

Sanne (1999) studeert geneeskunde in Amsterdam, is jeugdambassadeur bij JDRF en zit in het jongerenpanel van Fonds NutsOhra. In haar vrije tijd bezoekt ze incidenteel de sportschool en ze heeft een voorliefde voor ijskoffie. Sanne maakt graag gebruik van haar studenten-OV door op vrije dagen samen met vrienden steden in Nederland te verkennen en dan bij voorkeur in een bijzondere AirBnB te slapen (een klooster, of een woonboot bijvoorbeeld). Ze is secretaris van ééndiabetes en schrijft daarnaast columns. Sanne heeft type 1 diabetes sinds haar vijftiende en gebruikt de Medtronic 640G insulinepomp met de Enlite sensor.

Volg Sanne op Instagram of stuur een mail.

Vrijwilligers

Donja

IMG_2897 (1).JPG

Donja (1996) studeert Communication and Multimedia Design in Amsterdam. Dit creatieve wezen houdt van tekenen en fotograferen, maar gaat ook graag op stap, of filosofeert over een boek. Donja stond in 2015 model voor de ééndiabetes kalender ‘De kracht van diabetes’ en zet zich nu voor de stichting in als mediamanager. Ze was pas 1,5 jaar oud toen ze type 1 diabetes kreeg, en kan zich geen leven zonder diabetes voorstellen. Donja  gebruikt de Omnipod en (als haar portomonnee het toelaat …) de Freestyle Libre.

Volg Donja op Instagram of stuur een mail.

Inge

Inge (1)

Inge (1992) is docent Frans en Nederlands en werkt op een MBO-school in Rotterdam. Ze gaat dan ook erg graag naar Frankrijk, maar reist ook met plezier naar andere landen. Verder houdt ze van krachttraining, boulderen en wielrennen. In het weekend gaat ze graag op stap met vrienden. Inge is sociaal, houdt van een geintje en vindt stilzitten maar niks. We hebben Inge leren kennen tijdens de fotoshoot in 2013. Ze was meteen heel enthousiast over de stichting en beheert nu onze Facebookgroep ‘Jongvolwassen en type 1 diabetes’. Inge heeft type 1 diabetes sinds 2013 en gebruikt momenteel de Kaleido insulinepomp.

Volg Inge op Instagram

Lisanne

Lisanne.jpg

Lisanne (1990) werkt fulltime als directiesecretaresse voor Dienst Justitiële Inrichtingen. Voor ééndiabetes werkt Lisanne als vrijwillig secretaresse. Ze ondersteunt het bestuur met hun taken en beheert de algemene inbox. Daarnaast helpt ze als vrijwilliger bij DVN en gaat ze mee als leiding op de SugarKids kampen. Ze is daarnaast ook nog eens 3 à 4 keer per week in de sportschool te vinden en inmiddels 10 kilo afgevallen! In haar vrije tijd gaat ze graag naar het strand, op pad met vrienden, of een terrasje pikken. Lisanne heeft sinds 2002 diabetes type 1 en gebruikt sinds de zomer van 2017 de Omnipod, na ruim 9 jaar een Medtronic pomp te hebben gehad. De Omnipod combineert ze met prikken, de Guardian Connect of de Freestyle Libre.

Volg Lisanne op Instgram en LinkedIn

Veerle

Veerle

Veerle (1989) woont in Utrecht en werkt bij ViCentra. In haar vrije tijd kookt (en eet) ze graag, maar het liefst wel een beetje gezond. Veerle heeft een opleiding tot voedingsconsulente gedaan en schrijft voor ééndiabetes artikelen over type 1 diabetes en voeding zoals het item ‘Veerle over Voeding’. Veerle heeft type 1 sinds 2013 en gebruikt de Kaleido insulinepomp.

Volg Veerle op Instagram

Anoesjka

Anoesjka

Anoesjka (1990) deed de onderzoeksmaster Kunstgeschiedenis en werkt inmiddels bij verschillende musea als museumdocent, rondleider en projectmedewerker. Daarnaast is ze fotograaf bij haar eigen bedrijf A.M. Minnaard fotografie. Naast kunst, fotografie en koken, houdt ze ook van schrijven. Ze schrijft regelmatig columns voor ééndiabetes, maar vindt het ook leuk om iets tot op de bodem uit te zoeken. Anoesjka heeft sinds 2009 type 1 diabetes en maakt gebruik van de Omnipod en, als de portemonnee het toelaat, Freestyle Libre.

Volg Anoesjka via Instagram, Facebook of haar website.

Romy

unnamed.jpg

Romy (1988) werkt als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. Buiten haar werk om fotografeert ze graag en vindt ze het leuk om mooie wandelingen te maken. Elke dinsdag wandelt ze met een groep mensen, die ze ontmoet heeft tijdens de Nationale Diabetes Challenge. Romy is ook dol op schrijven! Daarom schrijft ze graag stukjes voor haar eigen blogpagina en voor Stichting ééndiabetes. Romy heeft type 1 diabetes sinds haar negende en gebruikt een pomp van Medtronic. Sinds februari 2017 doet ze mee aan het onderzoek naar de Freestyle Libre van het Zilveren Kruis.

Sylvana

sylvana2

Sylvana (1987) heeft de cursussen Journalistiek en Nieuwe Media en Journalistiek Schrijven gedaan. Ze is redacteur bij een zorginstelling. Naast taal houdt ze van creatief bezig zijn, lezen, sporten, met vriendinnen afspreken en naar de sauna gaan. Sinds oktober 2016 is ze vast redactielid voor de website van ééndiabetes. Sylvana heeft sinds 2011 type 1 diabetes en gebruikt de Medtronic 640G pomp.

Volg Sylvana op Instagram

Suzanne

IMG_0755

Suzanne (1985) is getrouwd en moeder van een prachtige dochter van 1. Ze werkt bij een instituut voor huiswerkbegeleiding, training en coaching in Rotterdam, waar ze ook woont. In haar vrije tijd is ze graag buiten met haar dochter, is ze gek op wandelen, fietsen en hardlopen en daarnaast kookt en bakt (en eet) ze graag. Type 1 diabetes is ‘gewoon’ 1 van de vele dingen die haar maakt tot wie ze is, maar het is nooit heel erg op de voorgrond aanwezig. Suzanne heeft type 1 diabetes sinds 2006 en gebruikt een insulinepomp en de Freestyle Libre.

Kim

20180624_200304

Kim (1988) is geboren en getogen in het pittoreske Vlaardingen. Ze studeerde psychologie, maar is veel blijer met haar huidige administratieve baan bij een bedrijf dat testmateriaal maakt voor de (vaat)wasmiddelenindustrie (vlekken dus). Ze kan niet zonder muziek, chocola, haar vrienden, frisse buitenlucht, een reis in het vooruitzicht en insuline. Kim heeft sinds haar 25e diabetes type 1 en is sinds kort weer ouderwets aan het prikken en spuiten vanwege een pleisterallergie. Als ware typmiep is ze hoofdredacteur van ééndiabetes.

Aniek

Foto Aniek logo (1)

Aniek (1991) woont in het mooie Amersfoort en werkt bij een consultancy bedrijf in Amsterdam. Ze vindt het leuk om muziek te luisteren, te koken, moeilijke puzzels te maken en te lezen. Sinds maart 2017 weet ze dat ze diabetes heeft. Ze ziet diabetes niet perse als een belemmering maar meer als een extra stukje van haar persoonlijkheid. Aniek gebruikt de Accu-Chek Insight en de Freestyle Libre. Bij ééndiabetes schrijft ze columns om haar ervaringen met anderen te delen.

Raad van toezicht

Matthijs

Matthijs (1)

Matthijs (1986) is bioloog en heeft een Master in Wetenschapscommunicatie. Hij werkt bij Naturalis in Leiden. Thuis zit hij ook niet stil. Nadat hij zich verschillende jaren heeft ingezet als vrijwilliger bij de activiteiten en kampen van DVN, richtte hij samen met Jasper en Câthy in 2013 Stichting ééndiabetes op. Matthijs zette zich in als voorzitter en mediamanager. Door hem hebben we verschillende internationale connecties en meerdere succesvolle fotoshoots neer kunnen zetten. In 2018 heeft hij het stokje doorgegeven aan een nieuw bestuur. In de raad van toezicht blijft hij nauw betrokken bij de stichting. Matthijs heeft type 1 diabetes sinds zijn achttiende en gebruikt de Omnipod.

Volg Matthijs via Instagram, LinkedIn of stuur een mail.

Câthy

Cathy.jpg

Câthy (1986) studeerde in 2008 af als fysiotherapeut. Na drie jaar gewerkt te hebben in NEderland en negen maanden als fysiotherapeut in Tanzania, werkt ze tegenwoordig als communicatiecoördinator bij ViCentra in Utrecht. Ze houdt van salsa dansen, kokkerellen, lezen en reizen. In 2013 richtte ze samen met Jasper en Matthijs Stichting ééndiabetes op, uit het gevoel dat er iets ontbrak voor jongvolwassenen met type 1. Na vijf jaar met veel plezier de stichting gerund te hebben gaf ze begin 2018 het stokje door. Câthy heeft type 1 diabetes sinds haar vijfde en gebruikt sinds 2004 een insulinepomp. Sinds 2017 gebruikt ze de Kaleido in combinatie met de Dexcom G4.

Volg Câthy op Instagram en LinkedIn of stuur een mail.

Jasper

Jasper (2)

Jasper (1987) heeft na de opleiding Sport Management in 2012 zijn bachlor Criminologie afgerond. Samen met Matthijs en Câthy heeft hij Stichting ééndiabetes opgericht en sinds de oprichting heeft Jasper zich vooral beziggehouden met beleid, netwerken en financiën. Hij houdt van analyseren, brainstormen en nieuwe plannen bedenken voor de toekomst. Jasper gaf de stichting een stevig fundament! Begin 2018 heeft hij het stokje doorgegeven aan een nieuw dagelijks bestuur. Jasper heeft type 1 sinds zijn eenentwintigste en gebruikt sinds 2014 de Omnipod.

Stuur Jasper een mail