Naar de inhoud springen

Team

Stichting ééndiabetes is een vrijwilligersorganisatie voor en door jongvolwassenen met type 1. Naast het runnen van de stichting hebben alle bestuursleden ook nog een studie of baan om handen, net zoals veel van onze vrijwilligers. Maar wie zit er nu eigenlijk in het bestuur? Wie zijn die mensen achter de columns? Wie zijn die vrijwilligers die ons op de achtergrond een handje helpen? Leer ons kennen!

Bestuur

Anne

Anne (1998) volgt de master Medische psychologie en houdt zich binnen het bestuur van de stichting bezig met het hele reilen en zeilen van de stichting. Ze schrijft ook graag stukjes en wil niets liever dan een bijdrage leveren aan de psychosociale aspecten van leven met type 1. Volg Anne op Instagram of stuur haar een mail.

Sanne

Sanne (1999) studeert geneeskunde en global health. Ze doet als bestuurslid van alles voor de stichting en heeft altijd nieuwe ideeën liggen. Sanne is dol op taal, katten en koffie en hoopt later een bijdrage aan de zorg te kunnen leveren. Volg Sanne op Instagram of stuur haar een mail.

Minou

Minou (1996) doet als afgestudeerd Medisch Psycholoog onderzoek naar technologiegebruik bij diabetes. Binnen de stichting houdt ze zich onder andere bezig met de nieuwsbrief en het buddyproject. Ook is ze oprichter van facebookgroep DiaDating! Volg Minou op Instagram of stuur haar een mail.


Vrijwilligers

Kim

Kim (1988) studeerde psychologie en werkt nu op de afdeling neurologie van het Erasmus MC als secretaresse onderwijs en opleiding. Als ware typmiep houdt ze zich voor ééndiabetes veel bezig met het beheer van de website en Facebookpagina. Ook is ze hoofdredactrice.

Cynthia

Cynthia (1995) is grafisch vormgever en maakt fantastische plaatjes voor de Instagram-pagina van ééndiabetes. Ook is Cynthia verantwoordelijk voor de mooie illustraties in ons magazine. Ze heeft best wel een obsessie voor sneakers en eet alles waar garnaal in voorkomt. Volg Cynthia op Instagram.

Sylvana

Sylvana (1987) heeft de cursussen Journalistiek & Nieuwe Media en Journalistiek Schrijven gedaan. Ze is redacteur bij een zorginstelling. Naast taal houdt ze van creatief bezig zijn, lezen, sporten, met vriendinnen afspreken en naar de sauna gaan. Sylvana is vast redactielid voor de stichting.

Arthur

Arthur (1987) werkt als anesthesieverpleegkundige en is papa van twee kindjes. Daarnaast is hij hartstikke geïnteresseerd in de technologie achter type 1 diabetes. Arthur heeft zijn eigen closed-loop systeem gebouwd en vertelt daar graag over. Voor ééndiabetes houdt Arthur zich bezig met technologie. Ook heeft hij zijn eigen website over diabetestechnologie: www.diabetesiot.nl

Donja

Donja (1996) is grafisch vormgever en hielp mee met het vormgeven van onze website. Ze houdt van tekenen en fotograferen, maar filosofeert er ook graag op los. Zo nu en dan zijn haar creatieve uitspattingen op onze website te vinden. Volg Donja op Instagram

Suzanne

Suzanne (1985) werkt bij een instituut voor huiswerkbegeleiding, training en coaching. Suzanne is graag buiten met haar dochter, is gek op wandelen, fietsen en hardlopen en daarnaast kookt en bakt (en eet) ze graag. Suzanne schrijft persoonlijke columns, maar kan ook interessante informatieve artikelen schrijven.

Romy

Romy (1988) werkt als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. Ze is moeder van een prachtige zoon. Buiten haar werk om fotografeert ze graag en vindt ze het leuk om mooie wandelingen te maken. Romy schrijft graag stukjes voor haar eigen blogpagina en voor Stichting ééndiabetes. Volg Romy op Instagram en Facebook.

Nora

Nora (1995) is na haar master risicogedrag aan de slag gegaan als trainee onderwijs en jeugd. Ze is al sinds tijden betrokken bij ééndiabetes als columnist en schrijft vaak herkenbare en humoristische columns. Volg Nora op Instagram.

Aniek

Aniek (1991) werkt bij een consultancy bedrijf. Ze vindt het leuk om muziek te luisteren, te koken, moeilijke puzzels te maken en te lezen. Aniek schrijft columns voor ééndiabetes om haar ervaringen met anderen te delen.

Inge

Inge (1992) is docent Frans en Nederlands en werkt op een MBO-school. Verder houdt ze van krachttraining, boulderen en wielrennen. In het weekend gaat ze graag op stap met vrienden. Ze is sociaal, houdt van een geintje en vindt stilzitten maar niks. Inge beheert onze Facebookgroep ‘Jongvolwassen en diabetes’. Volg Inge op Instagram.

Fleur

Fleur (1993) is getrouwd en heeft twee honden: border collies! Ze vindt het leuk om creatief bezig te zijn, maar daarnaast houdt ze er ook van om lekker te chillen en te Netflixen. Ze heeft diabetes sinds 27 maart 2020 en helpt mee met het Buddyproject. Volg Fleur ook op Instagram!


Raad van Toezicht

Câthy

Câthy (1986) studeerde af als fysiotherapeut., maar werkt tegenwoordig als datamanager bij Universitair Neurochirurgisch Centrum Holland. Ze houdt van salsa dansen, kokkerellen, lezen en reizen. In 2013 richtte ze samen met Jasper en Matthijs Stichting ééndiabetes op. Volg Câthy op Instagram en LinkedIn of stuur een mail.

Jasper

Jasper (1987) heeft na de opleiding Sport Management een studie Criminologie afgerond. Samen met Matthijs en Câthy heeft hij Stichting ééndiabetes opgericht. Hij houdt van analyseren, brainstormen en nieuwe plannen bedenken voor de toekomst. Stuur Jasper een mail.

Matthijs

Matthijs (1986) is bioloog en heeft een Master in Wetenschapscommunicatie. Hij werkt bij Naturalis in Leiden. Hij richtte samen met Jasper en Câthy in 2013 Stichting ééndiabetes op. Door hem hebben we verschillende internationale connecties en meerdere succesvolle fotoshoots neer kunnen zetten. Volg Matthijs via InstagramLinkedIn of stuur een mail.


Wil je het team versterken?